Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democratele din sectorul Botanica s-au mobilizat pentru o familie nevoiaşă

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 mai 2014
Partidul Democrat din Moldova

Reprezentantele Organizaţiei de Femei PDM din sectorul Botanica, municipiul Chişinău, au mers astăzi cu ajutoare la o familie cu şase copii din satul Revaca, municipiul Chişinău.

Mariana Cozma a rămas să crească de una singură cei şase copii minori. Ei locuiesc în condiţii greu de imaginat, într-o casă veche în care i-a adăpostit o familie din sat. Între timp, stăpânii au murit şi nu au reuşit să le transmită locuinţa în proprietate. În lipsa vizei de reşedinţă, femeia nu beneficiază de ajutoare sociale şi tot din această cauză nu poate să-i perfecteze adeverinţă de naştere mezinei, care are 5 ani.

Impresionate de povestea tristă a acestor copii, doamnele democrate s-au implicat în ajutorarea lor. Au pus mână de la mână şi au reuşit să procure mai multe lucruri de strictă necesitate: un pat multietajat, masă de scris, maşină de spălat, butelie de gaz, haine, încălţăminte, produse alimentare. Valoarea totală a bunurilor este de peste 25mii lei.

Astăzi la prânz, reprezentantele Partidului Democrat au mers la familia Cozma ca să transmită darurile.

“Ne-am mobilizat impreună cu membrele Organizaţiei de Femei, ca să vă dăm o mână de ajutor. Este un gest care vine din suflet şi sperăm că va face mai usoară viaţa familiei Dvs”, a spus Elena Dragomir, Preşedinta Organizaţiei de Femei din sectorul Botanica.

Preşedinta Organizaţiei de sector PDM Botanica, Valentina Rotaru, a apreciat unitatea colegelor sale care au răspuns la apelul de a ajuta această familie.

“Fiind mame, înţelegem cât de greu este să creşti un copil. De aceea, atunci când am aflat despre soarta familiei Cozma nu am putut să rămânem indiferente. Le mulţumesc tuturor membrelor Organizaţiei de Femei Botanica, care au fost receptive şi au ajutat cu ce au putut. Suntem sigure că am reuşit să aducem o rază de bucurie pe faţa acestor copii. Ne vom strădui să le fim alături şi de acum încolo”, a menţionat Valentina Rotaru.

Mariana Cozma s-a arătat profund mişcată de gestul femeilor democrate. De astăzi, copiii săi vor avea o masă la care să-şi pregătească temele şi un pat încăpător. “Sărbătorile au trecut, dar în casa noastră astăzi este o adevărată sărbătoare. Vă mulţumesc din suflet pentru toate”, a spus, emoţionată, femeia.

Doamnele democrate au făcut demersuri şi către autorităţile locale ca să intervină pentru perfectarea actelor necesare pentru familia Cozma.

Sursa: www.pdm.md

300 de tineri au participat la Forumul Tineretului Democrat din Ocniţa Ole, Ole, Ole Campione… cu aşa exclamaţii a finisat competiţia “Cupa Democraţiei de Minifotbal”