Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Grija faţă de drumurile de la sate — una din prerogativele Partidului Democrat

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 mai 2014
Partidul Democrat din Moldova

Pentru nimeni nu este mare secret că starea drumurilor de la sate este dezastruoasă. De la independenţă încoace, statul nu a acordat surse financiare pentru reabilitatrea drumurilor din localităţile rurale. Localnici, cu forţe şi finanţe proprii au mai reabilitat drumurile din sate, cel puţin în faţa porţii. Însă acolo unde trăiesc bătrâni şi familii nevoiaşe, drumurile s-au transformat în tranşee de luptă. Pe timp plois — în mlaştinile din Belorusia. La acest capitol poate ar trebui de menţionat şi eforturile unor primari care au contractat periodic, tehnică specială pentru a reabilita drumurile din localităţile lor. dar sate cu posibilităţi financiare, avem puţine în Moldova şi de aceea avem la sate drumuri impracticabile. Absoluta majoritate a partidelor politice în ajunul campaniilor electorale vin cu promisiuni de a ajuta satul. Asta e politica în Moldova — de a promite, iar alegătorul nostru fiind naiv de natură — îl crede. Toţi promit MAREA şi SAREA, inclusiv şi drumuri accesibile. Ca de obicei, aceste promisiuni rămân a fi doar promisiuni. Visuri neîndeplinite a cetăţenilor, iar politicienii până la urmă găsesc “ţapul ispăşitor”, îl învinuiesc în toate păcatele, în toate problemele şi relele. Ca mai apoi la următoarele alegeri să promită din nou acelaşi lucru. Un cerc închis şi viciuos…Şi aşa a fost pe parcursul a 23 de ani de independenţă.

Alocaţiile pentru drumuri vor fi transferate în dependenţă de acumulare la fondul rutier. Dar până atunci cetăţeanul este sortit să meargă prin hindichiuri şi bolovani de glod uscat. Din aceste considerente, s-a luat decizia ca în satele. primari ai căror sunt exponenţii Partidului Democrat, să fie contractată tehnică specială pentru a reabilita drumurile din localitate. În rl Criuleni, în 7 localităţi, timp de 8 zile, au fost reabilitate peste 120 km de drumuri locale. Evident că localnicii au rămas satisfăcuţi şi au mulţumit pentru acţiunea dată. Unii chiar au declarat că au şi uitat când pe drumurile lor a mers buldozerul.

În final, au câştigat localităţile. Acţiunea Partidului Democrat a avut drept scop, să demonstrăm oamenilor, că ne pasă de localitatea lor, că nu ne este indiferent cum trăiesc ei şi în ce stare sunt drumurile pe care circulă zi de zi şi cel mai important — PARTIDUL DEMOCRAT VINE CU FAPTE REALE ŞI NU DOAR PROMISIUNI.

Sursa: www.pdm.md

Ole, Ole, Ole Campione… cu aşa exclamaţii a finisat competiţia “Cupa Democraţiei de Minifotbal” Democratele din sectorul Centru au felicitat trei cupluri ce şi-au unit destinele