Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Oficiali din Guvernul de la Beijing: Relaţiile moldo-chineze sunt în cea mai productivă fază din ultimii ani

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Reprezentanţii Partidului Democrat din Moldova au avut o serie de întrevederi la ministerele Guvernului Republicii Populare Chineze, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în această perioadă. Democraţii au primit asigurări cu privire la interesul tot mai mare al Chinei de a investi în Republica Moldova şi de a ajuta la dezvoltarea infrastructurii din ţara noastră din partea viceministrului Transporturilor din cadrul Guvernului de la Beijing, Wang Changshun, şi a viceministrului de Externe, Cheng Guoping.

“Vizita delegaţiei Partidului Democrat în China întăreşte relaţiile moldo-chineze, având efecte pozitive asupra exporturilor şi a investiţiilor chineze în ţara noastră”, a declarat prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, la finalul întrevederilor. O concluzie similară a exprimat şi viceministrul de Externe Cheng Guoping: referindu-se la colaborarea bilaterală moldo-chineză, acesta a apreciat că “relaţiile dintre cele două ţări se află în cea mai productivă fază din ultimii ani”.

De asemenea, în cadrul discuţiei pe care delegaţia PDM a avut-o cu viceministrul şi cu reprezentanţi ai departamentelor din cadrul Ministerului Transporturilor din Guvernul de la Beijing, s-a discutat despre modul în care investiţiile în infrastructură pot genera creşteri simţitoare ale nivelului de trai pentru fiecare cetăţean.

Astfel, viceministrul Wang Changshun a explicat strategia de succes a Chinei în domeniul modernizării infrastructurii drumurilor: “În ultimii 30 ani, transportul în China s-a dezvoltat foarte mult. Această dezvoltare a infrastructurii a contribuit substanţial la creşterea nivelului de trai în ţară. Astăzi, China are experienţă în construcţia auto-magistralelor, aeroporturilor, podurilor, iar acum ne concentrăm pe creşterea siguranţei transporturilor şi pe modernizări folosind cele mai noi tehnologii în domeniu”.

La rândul său, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, Vasile Botnari, a menţionat interesul ţării noastre de a moderniza rapid infrastructura rutieră şi feroviară, ţinând cont de experienţa Chinei în acest sens. “Ministerul Transporturilor din Moldova caută cele mai bune soluţii pentru ca infrastructura rutieră să se dezvolte în ritm mai alert. Noi suntem decişi să investim şi mai mult în modernizarea drumurilor şi a căilor ferate. Astăzi am avut întrevederi cu AVIC (Corporaţia Chineză de Industrie Aviatică), o companie experimentată în construcţia infrastructurii de cale ferată, în aviaţie. În Republica Moldova se realizează lucrări pentru reabilitarea infrastructurii la calea ferată, se pregătesc contracte concrete, proiecte concrete care vor fi semnate cu atragerea investiţiilor din partea chineză”, a declarat democratul Vasile Botnari.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Peste 1600 de democrate din întreaga ţară au participat la Forumul Naţional al OF PDM, dedicat sărbătoririi a 10 ani de la înfiinţarea Organizaţiei de Femei a PDM PDM Chişinău desfăşoară adunări în organizaţiile primare