Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Valentina Buliga s-a întîlnit cu Elaine Marshall — Secretarul de Stat a Carolinei de Nord

|versiune pentru tipar||
PDM / 17 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Valentina Buliga — Preşedinta Organizaţiei de Femei PDM s-a întîlnit astăzi cu Elaine Marshall — Secretarul de Stat a Carolinei de Nord. Discuţiile s-au axat atît pe succesele şi progresele în domeniul Guvernamental, cu privire la promovarea femeilor în politică, cît şi despre activitatea Organizaţiei de Femei PDM. Valentina Buliga s-a referit la proiectul elaborat de minister, în care este stabilită cota prezenţei feminine în instituţiile publice la nivelul de 40 la sută. Tot în acest document, este prevăzută sancţionarea partidelor existente şi neînregistrarea partidelor noi, dacă nu se respectă această normă. Valentina Buliga a menţionat “Am găsit un consens, urmează deja Parlamentul, în ultimă instanţă să voteze”, deoarece “de jure legislaţia RM prevede şi asigură egalitatea de şanse, iar de facto femeia întâmpină un şir de bariere în luarea unor decizii sau la participarea în alegeri”. Este important să conştientizăm impactul participării egale la alegeri ca o temelie a democraţiei participative şi reprezentative. De asemenea, Preşedinta Organizaţiei de Femei PDM, a prezentat principalele acte semnate şi înainte conducerii partidului, cu privire la promovarea echitabilă a femeilor: Angajamentul de Principiu a OF PDM şi Declaraţia de Solidaritate a OF PDM.

La rîndul său, Secretarul de Stat a Carolinei de Nord — Elaine Marshall a lăudat eforturile depuse în promovarea egalităţii de şanse, menţionînd că se simt schimbări la nivel de acţiuni. Un element important menţionat a fost necesitatea schimbării percepţiei cetăţenilor cu privire la promovarea femeilor în organele de luare a deciziilor şi cea de promovare a cotelor, care reprezintă un pas spre maturitate politică, şi nu un act de discriminare.

Reamintim, Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova a fost fondată în anul 2004. Organizaţia de Femei PDM îşi concentrează activitatea pe promovarea femeilor în funcţii de luare a deciziilor la nivel de local şi naţional (atît la nivel de partid şi la nivel de instituţii publice).

Sursa: www.pdm.md

Cupa Democraţiei Ştefan Vodă la volei Organizaţia PDM Băcioi are un nou lider