Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele PDM, Marian Lupu, efectuează o vizită la Bruxelles

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

La invitaţia Grupului Social-Democrat din cadrul Parlamentului European, Preşedintele PDM, Marian Lupu, efectuează o vizită la Bruxelles, pentru perioada 23–27 iunie curent.

În cadrul vizitei, Marian Lupu va avea un şir de întrevederi cu oficiali europeni, reprezentanţi din diferite state, reprezentanţi ai grupurilor social-democrate din cadrul Parlamentului European.

Invitaţia a fost lansată de Grupul Social-Democrat din cadrul Parlamentului European, cu ocazia semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere RM-UE.

Marian Lupu a avut deja întrevederi cu reprezentanţii Germaniei, Suediei, Franţei, Italiei, Olandei, Românei — unde a fost făcut un bilanţ al relizărilor şi trasate un şir de obiective ce urmează să fie atinse după semnarea Acordului de Asociere RM-UE.

În cadrul întrevederii cu Secretarul General PES, a fost facut un bilanţ al colaborării dintre Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Socialiştilor Europeni, unde PDM e membru cu drepturi de observator.

Colegii social-democraţi europeni au apreciat contribuţia PDM în ultimii 5 ani în vederea asigurării şi menţinerii guvernării pro-europene şi au dat asigurări privind susţinerea din partea grupului social-democrat.

Un punct important al întrevederilor a fost stabilirea priorităţilor în asistenţă, în domeniul politicilor sociale, politicilor economice şi dezvoltarea mediului de afaceri din RM.

Un alt subiect al discuţiilor s-a referit la diaspora moldovenilor din statele membre ale UE. Cu ajutorul colegilor social-democraţi, PDM va negocia un şir de politici, de norme şi decizii la nivel european, în vederea obţinerii standardelor de protecţie socială pentru moldovenii care muncesc în Uniunea Europeană.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Primarul oraşului Căuşeni aderă la Partidul Democrat Declaraţia privind aderarea la Partidul Democrat din Moldova a primarului satului Şofrâncani, raionul Edineţ, Veaceslav Şipitco, ales pe listele PCRM