Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia PDM Botanica, alături de tânăra care suferă de o boală necunoscută

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Democraţii din sectorul Botanica au reacţionat la povestea cutremurătoare a Irinei Teşcureanu, tânăra care de opt ani suferă de o boală necunoscută. În acest răstimp, Irina a fost diagnosticată cu diferite maladii, urmând şi tratamente complicate, niciuna însă nu s-a adeverit, iar starea fetei se înrăutăţeşte. Ea nu poate să meargă decât cu sprijinul cuiva, deoarece îi vine greu să-şi menţină echilibrul.

Prin intermediul lui Jaques Brotchi, renumit neurochirurg belgian, cu origini basarabene, Irina a fost programată pentru un test de genetică la Spitalul Erasme din Bruxelles. Familia Teşcureanu nu este în stare să suporte cheltuielile pentru deplasarea în Belgia.

Reprezentanţii Partidului Democrat din sectorul Botanica au aflat de la ştiri despre cazul Irinei şi au decis să-i întindă o mână de ajutor. Ei au reuşit să adune zece mii de lei pentru ca tânăra să-şi poată procura biletul de avion.

Preşedinta Organizaţiei PDM Botanica, Valentina Rotaru, spune că zeci de colegi de partid au răspuns la apelul de a susţine această tânără.

“Am fost copleşiţi de povestea tristă a Irinei. E păcat sa nu ajuţi acest om deosebit, cu aptitudini intelectuale înalte. A făcut faţă multor provocări şi, în pofida bolii, a absolvit două facultăţi, este un exemplu demn de urmat. Sperăm că gestul nostru va fi urmat şi de alţi oameni de bună-credinţă, astfel încât Irina să fie diagnosticată corect şi să i se administreze un tratament corespunzător. Vrem să o vedem acasă cu speranţa însănătoşirii”, a declarat Valentina Rotaru.

Tinerii democraţi din sectorul Botanica spun că această poveste i-a impresionat cu atât mai mult cu cât Irina este de o seamă cu ei.

“Am citit istoria ta pe internet şi am vrut să te cunoaştem. Vârsta de 27 de ani este una atât de fragedă şi noi dorim ca să te faci bine, să-ţi întemeiezi o familie. Suntem alături de tine cu tot sufletul şi poţi conta pe noi oricând”, a menţionat reprezentantul Organizaţiei de Tineret, Mihai Manolache.

Irina Teşcureanu a mulţumit echipei democrate pentru sprijinul financiar şi moral.

“Aş vrea să le mulţumesc tuturor oamenilor cu suflet mare. Voi merge în timpul apropiat în Belgia că să găsesc un răspuns la boala mea, datorită vouă voi putea fi diagnosticată”, a spus, emoţionată, Irina.

Tânăra are programare pentru testul de genetică în care îşi pune atâta speranţă pe data de 8 iulie.

Sursa: www.pdm.md

PDM felicită moldovenii cu ocazia semnării Acordului de Asociere la UE Democraţii îşi întăresc forţele la Leova! Peste 500 de persoane au primit carnetele de partid