Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM felicită moldovenii cu ocazia semnării Acordului de Asociere la UE

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova le transmite tuturor cetăţenilor Republicii Moldova felicitări cu ocazia semnării, astăzi, 27 iunie a.c., a Acordului de Asociere a ţării noastre la Uniunea Europeană. PDM consideră că meritul progreselor pe care Moldova le-a făcut în ultimii ani este în primul rând al cetăţenilor, care au acordat încredere clasei politice pentru realizarea negocierilor cu Uniunea Europeană, în vederea liberalizării regimului de vize pentru călătorii şi a deschiderii economice inclusiv către piaţa europeană.

În calitate de membru al Coaliţiei Pro-Europene şi, anterior, al Alianţelor pentru Integrare Europeană, Partidul Democrat din Moldova a susţinut consecvent realizarea măsurilor necesare întăririi statului şi instituţiilor sale, recunoaşterii meritelor moldovenilor şi stabilirii unor relaţii comerciale şi de colaborare solide cu partenerii săi internaţionali. Astăzi, PDM constată cu bucurie că moldovenii sunt priviţi cu respect în statele europene în care călătoresc liber şi că drepturile tuturor cetăţenilor, din toate regiunile ţării şi indiferent de etnie, sunt apărate.

În continuare, PDM face un apel către întreaga clasă politică să dovedească responsabilitate, pentru a reuşi ratificarea Acordului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană în Parlament. O largă susţinere parlamentară pentru intrarea în vigoare a acestui document istoric va demonstra consecvenţa politicienilor pentru un proces demarat din 2005, când a fost semnată Declaraţia Parlamentului Republicii Moldova cu privire la parteneriatul politic pentru realizarea obiectivelor de integrare europeană a ţării, şi va ajuta astfel la intrarea în vigoare a efectelor acestui Acord de asociere, un document care înseamnă în primul rând o şansă pentru mai multă stabilitate şi prosperitate pentru cetăţeni.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Declaraţia privind aderarea la Partidul Democrat din Moldova a primarului satului Şofrâncani, raionul Edineţ, Veaceslav Şipitco, ales pe listele PCRM Organizaţia PDM Botanica, alături de tânăra care suferă de o boală necunoscută