Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Martin Schulz — un prieten al Republicii Moldova, reales preşedinte al Parlamentului European

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 iulie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova salută realegerea domnului Martin Schulz, eurodeputat şi membru al Partidului Social-Democrat German, pentru un nou mandat în fruntea Parlamentului European.

Realegerea domnului Schulz este o dovadă a aprecierii de care domnia sa s-a bucurat în exercitarea primului său mandat, precum şi un semnal de seriozitate şi de moderaţie pe care îl dă noul Parlament European, ales de cetăţenii Uniunii Europene în mai 2014.

Ne bucurăm că la conducerea Parlamentului European se află în continuare un politician de stânga şi un prieten al Republicii Moldova, un susţinător constant al drumului european al ţării noastre, al ridicării regimului de vize şi al Acordului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană. Ţinem să menţionăm şi faptul că domnul Schulz s-a remarcat drept o persoană moderată, un adevărat partizan al păcii şi al înţelegerii pe continentul european, inclusiv în contextul dificil al crizei ucrainene din ultimele luni de zile.

Îi dorim domnului Schulz succes deplin în noul său mandat şi suntem convinşi că prezenţa lui în fruntea Parlamentului European va continua să fie un plus semnificativ pentru cele 28 de state membre U.E., precum şi pentru ţările din vecinătatea Uniunii Europene.

În numele Partidului Democrat din Moldova,

Marian Lupu, preşedintele PDM

Sursa: www.pdm.md

A fost dat start Trofeului Democraţiei în ţară Vlad Plahotniuc: Un vot pentru viitorul Moldovei