Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tineretul democrat îşi doreşte o ţara fără mizerie şi gunoi

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 iulie 2014
Partidul Democrat din Moldova

În perioada estivălă fiecare se bucură de zilele cu soare ca să plece împreună cu prietenii sau familia la natură pe malul unui iaz, iar cei ce au posibilitatea merg şi la râu. Din nefericire pentru noi, malurile bazinelor acvatice mai degrabă arată ca o gunoişte masivă, plină de sticle, hârtii, deşeuri menagere etc. Această mizerie este lăsată de semenii noştri, de cei ce şi-au petrecut bine timpul, odihnindu-se în acete locuri cu adevărat pitoreşti. Cu regret cetăţenii nu înţeleg că casa lor e întreaga ţară şi nu doar apartamentul, ograda şi locuinţa unde dorm. Mentalitetul şi gândirea încă sovietică, înrădăcinată în oameni, că casa e a mea, iar restul nu mă interesează şi-a lăsat adânc urmele în comportamentul zi de zi inclusiv şi a tinerilor care nici nu au auzit de URSS. Logica de pe vremea comunismului: — După gardul meu nu mă interesează ce se petrece, în casa mea să fie bine şi curat, ce se întâmplă în afara ei, în afara satului, în afara ţării nici nu mă interesează. Indiferentţa societăţii a adus la faptul că avem mii de gunoişti neautorizate, Republica Moldova se confruntă cu o criză stringentă de apă potabilă calitativă, seacă iazirile şi râuleţele mici etc. Toate acestea influienţează negativ asupra sănătăţii copiilor noştri, ba chiar şi a celor ce încă nu s-a născut.

Satele Slobozia Duşca şi Oniţcani din raionul Criuleni se află pe malul bătrânuluiNistru. Starea ecologică de pe malul Nistrului nu se deosebeşte cu ceva de cea reflectată mai sus.

Mizerie totală. Plastiuc aruncat, sticle stricate, hârtie şi peliculă ce este împrăştiată de vânt. În aceste condiţii tinerii din organizaţiile primare de tineret ale Organizaţiei Teritoriale Criuleni a Partidului Democrat din Moldova, nu au putut să rămână indiferenţi faţă de ceea cum arată satele în care ei trăiesc.

Peste 4 km de mal a fost curăţat de gunoi în cadrul acţiunii date.

Tinerii democraţi s-au organizat la o acţiune comună ca să strângă gunoiul lăsat de alţii şi au demonstrat tuturor că ei pot întreprinde acţiuni concrete pentru ca localitatea, raionul, ţara în care trăiesc să fie curată, fără gunoi şi mizerie.

Acţiuni de genul dat vor mai fi întreprinse şi în alte localităţi din raionul Criuleni. Suntem convinşi că tinerii democraţi nu vor rămânea indiferenţi faţă de ceea ce se petrece în jurul lor, în ţara lor şi vor depune toate eforturile ca să curăţim ţara de mizerie.

Sursa: www.pdm.md

Trofeul Democraţiei, ediţia a III-a, a ajuns la Şoldăneşti Pavel Filip: În PDM Chişinău, membrii sunt promovaţi pe baza rezultatelor!