Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Sesiunea parlamentară care se încheie a fost una de succes în care PDM şi-a îndeplinit responsabilităţile

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 iulie 2014 | 
Partidul Democrat din Moldova

Sesiunea parlamentară care se încheie a fost una de succes şi cea mai semnificativă din actuala legislatură, consideră preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu. În cadrul unei conferinţe de presă, Marian Lupu a declarat că PDM şi-a îndeplinit responsabilităţile în cele două domenii abordate în principal de către reprezentanţii democraţi în Parlament şi Guvern: grija faţă de cetăţean şi apropierea ţării de Uniunea Europeană.

În ceea ce priveşte agenda socială, liderul democrat a ţinut să menţioneze că PDM a insistat permanent că “toate măsurile de creştere economică trebuie să meargă mână în mână cu îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru moldoveni”. Cele mai importante măsuri sub aspect social luate în ultimele luni de zile, pe care PDM le-a susţinut şi în Guvern şi în Parlament, sunt indexarea pensiilor, creşterea salariului minim, precum şi majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari în această toamnă, în special cadre didactice şi cadre medicale.

De asemenea, potrivit preşedintelui PDM Marian Lupu, “Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană reprezentă cea mai importantă realizare de politică externă a Republicii Moldova din 1991 încoace”. “Ratificarea acestui Acord în Parlament clarifică definitiv vectorul politicii externe a Republicii Moldova. Ţara noastră se îndreaptă spre Uniunea Europeană şi are dorinţa de a menţine relaţiile tradiţionale cu partenerii din Est”, a precizat Marian Lupu.

Liderul PDM a vorbit şi despre proiectele care trebuie să stea în atenţia viitorului Parlament. Printre acestea, Marian Lupu a evidenţiat adoptarea iniţiativei democraţilor privind scutirea de taxe vamale pentru bunurile deţinute de cetăţenii moldoveni din străinătate, care doresc să revină în ţară. “Rămânem un partid interesat îndeaproape de soarta moldovenilor oriunde s-ar afla ei — fie aici, fie în Italia, Spania, România, Rusia, Ucraina sau în alte ţări”, a spus liderul PDM.

Un alt proiect încă neadoptat, dar pe care democraţii au anunţat că îl vor promova şi în următoarea sesiune parlamentară, este modificarea sistemului electoral şi trecerea la un sistem de vot care să permită cetăţenilor alegerea directă a deputaţilor, fie prin vot uninimonal, fie mixt.

“Sesiunea parlamentară care se încheie acum, dar şi restul evoluţiilor politice au confirmat că PDM rămâne partidul echilibrului pe scena politică moldovenească. Urmare a tuturor acestor lucruri, cu siguranţă PDM va face campanie pe baza promisiunilor îndeplinite, fiindcă PDM este partidul care se ţine de cuvânt”, a conchis Marian Lupu.

Sursa: www.pdm.md

Pavel Filip: echipa PDM din Chişinău atrage tot mai mulţi simpatizanţi Trofeul Democraţiei la Criuleni