Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Trofeul Democraţiei la Criuleni

|versiune pentru tipar||
PDM / 29 iulie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Echipa reprezintă un component indespensabil pentru succesul unui partid politic. Din aceste considerente, Partidul Democrat din Moldova pune accentul pe echipă, indiscutabil şi pe abilităţile fiecărui membru. În aceste condiţii putem să spunem cu fermitate că succesul partidului se datorează în exclusivitate potenţialului echipei şi capacităţii acestea de a se mobiliza.

Nu FINANŢELE. Nu STRATEGIA, ba chiar nici TEHNOLOGIA ELECTORALĂ nu poate concura cu efectele lucrului în echipă. Anume efortul echipei este cel care rămâne avantajul competitiv final, atât pentru faptul că este atât de puternic, întrucât este atât de rar. Cu regret, în Republica Moldova echipele se adună în jurul banilor sau în jurul puterii. Cum dispare aceste “motivaţii”, echipa nu mai există. De ce este nevoie pentru ca echipa să fie motivată pentru a se mobiliza şi a lupta pentru obiectivele şi scopurile propuse? Din punctul nostru de vedere, este necesar ca fiecare membru a echipei să se simptă important şi solicitat nu doar în cadrul campaniei electorale.

Din aceste considerente, şi pentru a consolida echipa Organizaţiei de tineret din raionul Criuleni a Partidului Democrat, în data de 26 şi 27 iulie a anului curent, în satul Slobozia Duşca, a fost organizată ediţia II a Trofeului Democraţiei. Preşedintele organizaţiei teritoriale Criuleni a Partidului Democrat din Moldova, dl Andriuţa a salutat iniţiativa tinerilor de a se mobiliza la asemenea acţiuni. Tinerii democraţi de astăzi sunt cei ce vor prelua estafeta de la actualii seniori a PDM-lui, promovând şi în continuare valorile democraţiei.

Dna ministru Monica Babuc şi Preşedintele Organizaţiei de tineret dl Victor Zubcu, au felicitat participanţii cu această sărbătoare, remarcând în discursurile sale că anume tinerilor le revine cea mai mare responsabilitate pentru viitorul acestei ţări, iar faptul că cei prezenţi se răgăsesc anume în echipa Partidului Democrat încă o dată demonstrează că PDM este partidul viitorului Republicii Moldova.

230 de tineri din 23 de localităţi a raionului au participat la acest eveniment. Pe parcursul a două zile, tinerii democraţi au dat dovadă în primul rând că ei pot fi o echipă consolidată. În cadrul evenimentului au fost organizate diferite probe sportive. Evident că spiritul de echipă, se vede la problele de genul volei, fotbal, tragerea funiei. Evident că nu am putut să omitem din program şi probe individuale precum sunt sahul şi damele.

În cadrul evenimentului a fost organizat un training în cadrul căruia a fost accentuată importanţa echipei în orice situaţie, de la un meci de fotbal, până la activitatea de partid. Şi într-un caz şi în altul, succesul depinde de capacitatea echipei de a sesiza importanţa conlucrării colective şi coordonării acţiunilor fiecărui membru a echipei.

Dar dacă e să ne referim totuşi la reezultatele competiţiilor atunci putem să remarcăm premianţii locului I la tragerea funiei — echipa din sat Cruglic.

La probele de volei şi minifotbal învigătoare a devenit echipa satului Cimişeni. Care de fapt au şi devenit deţinătorii Trofeului Democraţiei 2014. Pe locul doi s-au clasat tinerii democraţi din satul Oniţcani, iar pe trei — organizaţia de tineret din satul Slobozia Duşca. Locul I la şah a fost ocupat de Bacota Luminiţa din satul Dubăsarii Vechi. La dame premiant a fost Creciun Valentin din satul Işnovăţ.

Cu siguranţă asemenea acţiuni sunt binevenite şi necesare. Partidul Democrat din Moldova va susţine şi în continuare eforturile tinerilor într-u promovarea valorilor europene în Republica Moldova.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: Sesiunea parlamentară care se încheie a fost una de succes în care PDM şi-a îndeplinit responsabilităţile Pavel Filip: PDM ştie cum să schimbe lucrurile în Republica Moldova