Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democraţii din suburbii salută alegerea candidaţilor PDM în Parlament prin vot direct

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 august 2014
Partidul Democrat din Moldova

Noua iniţiativă a Partidului Democrat privind formarea listei candidaţilor formaţiunii la alegerile parlamentare este discutată în cadrul adunărilor generale ale organizaţiilor PDM din suburbiile capitalei.

La întâlnirea cu membrii de partid din comuna Bubuieci, liderul PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a adus la cunoştinţă ideea organizării alegerilor interne.

“Desfăşurarea alegerilor interne în PDM, care constituie o premieră pentru Republica Moldova, demonstrează o dată în plus că promisiunea făcută de conducerea partidului, de a promova membrii pe baza meritelor, este respectată. Cu toţii vom fi parte la un exerciţiu democratic şi transparent şi, astfel, ne vom asigura că în lista de candidaţi ajung cei care au demonstrat rezultate şi se bucură de încrederea colegilor”, a declarat Pavel Filip.

Subiectul a fost discutat şi în cadrul adunării echipei PDM din comuna Băcioi, la care a participat deputatul Sergiu Sîrbu.

Reprezentanţii celor două suburbii au salutat această iniţiativă. Activiştii spun că alegerile interne constituie şi un element de mobilizare a echipei PDM în ajunul scrutinului parlamentar.

Iniţiativa privind întocmirea listei candidaţilor PDM în baza votului membrilor de partid a fost anunţată, săptămâna trecută, de prim-vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc.

Potrivit procedurii, membrii PDM din fiecare raion vor participa la identificarea celor mai potriviţi candidaţi, vor vota pentru aceştia şi vor indica şi locul lor în lista electorală a partidului.

Aceasta întrunire se înscrie în şirul de reuniuni pe care le desfăşoară Partidul Democrat pentru a trasa obiectivile pentru campanania electorală din această toamnă.

Sursa: www.pdm.md

Peste 200 de membri tineri ai Partidului Democrat au participat la “Trofeul Democraţiei” Soroca Victor Zubcu: Tinerii Democraţi pregătiţi de alegerile parlamentare