Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

START unei noi ediţii a competiţiei “Trofeul Democraţiei”! Tinerii participă la probe sportive şi dezbateri pe teme politice

|versiune pentru tipar||
PDM / 22 august 2014
Partidul Democrat din Moldova

Ce-a de-a III-a ediţie a competiţiei “Trofeul Democraţiei”, a început, astăzi, în raionul Orhei. Evenimentul a întrunit tineri din toată ţara. Timp de trei zile, ei îşivor încearcă forţele la probe sportive, dar şi în dezbateri pe teme politice.

Numărul participanţilor la concursurile iniţiate de tinerii democraţi creşte în fiecare an. Actuala ediţuie se desfăşoară în apropierea satului Peresecina.

“Trofeul Democraţiei este o posibilitate de socializare. Comunicăm cu semeni dea-i noştri şi facem sport”.

“Vrem să comunicăm şi să jucăm fotbal. Sperăm să găsim aici mulţi prieteni”.

Scopul acestor întruniri este de a le arăta tinerilor că pot deveni un factor de decizie în comunităţile din care provin, spun organizatorii acţiunii.

“Tinerii trebuie să înţeleagă că pot lua decizii importante pentru ţara lor. Sunt viitori primari, consilieri, miniştri şi deputaţi. Ei trebuie să înţeleagă că de ei depinde viitorul”, a declarat preşedintele organizaţiei de tineret PDM, Victor Zubco.

“Sunteţi cei care în viitor veţi reprezenta partidul. Avem nevoie să ne unim forţele şi vom obţine un succes comun”, a spus preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Echipele sunt formate din aproximativ 45 de tineri. Numărul total al participanţilor la actuala ediţie a concursului ajunge la aproximativ 2.000.

Tinerii democraţi rezineni — tot mai multe realizări la activ

În zilele de odihnă 16–17 august, peste 400 de tineri din localităţile raionului Rezina s-au întrunit în cadrul celei de-a II-a ediţii a Campingului anual “Trofeul Democraţiei”, Rezina, fiind găzduiţi de tabăra de odihnă “Nistru” din satul Saharna. Evenimentul a fost organizat de aripa tînără rezineană a Partidului Democrat din Moldova. Organizatorii le-au creat posibilităţi, tinerilor rezineni, să petreacă cîteva zile într-un cadru informal, să participe atît la discuţii cu lideri politici, cît şi la dezbateri pe diverse teme de interes comun, la competiţii sportive, karaoke etc.

Drept obiective substanţiale, activitatea desfăşurată a realizat: susţinerea şi promovarea spiritului de echipă, consolidarea şi stabilirea relaţiilor de parteneriat, de prietenie şi cooperare, schimbul de experienţă între tinerii din raionul nostru. La realizarea obiectivelor menţionate tinerii democraţi au fost ghidaţi şi de mai mulţi membri ai Biroului OT PDM Rezina.

În seara zilei de sîmbătă, participanţii campingului au avut o întîlnire cu cîţiva lideri ai Partidului Democrat din Moldova, şi anume: Eleonora Graur, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Rezina a PDM, preşedintele raionului Rezina; Sergiu Sîrbu, vicepreşedinte al Parlamentului RM; Constantin Botnari, secretarul general al PDM; Constantin Ţuţu, Campion mondial la K-1, oaspeţii oferindu-le răspunsuri la toate întrebările şi încurajîndu-le implicarea la maxim în activitatea de partid.

Eleonora Graur i-a salutat respectuos pe cei prezenţi, menţionînd că familia Partidului Democrat din Moldova şi un partid al echilibrului şi stabilităţii în ţară. “Suntem o forţă orientată corect, trebuie să fim bine organizaţi, să folosim această forţă pentru a face o adevărată schimbare în ţară”, a spus Eleonora Graur.

Parlamentarul Sergiu Sîrbu, la fel, le-a adresat tinerilor democraţi din raionul Rezina urări pentru multe realizări în viitor şi îndemnul de a promova sociabilitatea, comunicarea, conlucrarea, spiritul de echipă — caracteristici principale ale membrilor partidului.

Cu sfaturi, îndemnuri, cuvinte de încurajare au venit în faţa tinerilor rezineni şi dnii Constantin Botnari şi Constantin Ţuţu.

Pe parcursul acestor două zile, tinerii democraţi rezineni au participat la diferite activităţi, inclusiv la competiţii sportive la: fotbal, volei, tragerea odgonului, ridicarea la bara fixă, ridicarea greutăţilor, demonstrîndu-şi abilităţile şi performanţele individuale, dar şi de echipă. Acei care au dat dovadă de rezultate mai bune, adică deţinătorii locurilor I, II şi III în competiţii, au avut parte de cupe, medalii şi premii. E de meţionat şi faptul că doi membri ai organizaţiei de tineret PDM, pentru contribuţie valoroasă în realizarea diferitor activităţi pe parcursul anului, s-au ales cu premii personale din partea dnei Eleonora Graur, preşedintele OT PDM Rezina. Este vorba despre tinerele Larisa Grădinari, preşedintele organizaţiei de tineret Rezina a PDM, care s-a ales cu un premiu special, şi Galina Gaugaş, căreia i-a fost înmînată o cameră de luat vederi.

A dominat o atmosferă de prietenie, de competiţie sănătoasă, de colaborare şi susţinere între membrii PDM cu diferite vîrste. Sperăm că tinerii democraţi îşi vor împărtăşi impresiile cu alţi tineri din raion.

Sursa: www.pdm.md

Circa 300 de tineri din raionul Nisporeni au participat la Trofeul Democraţiei Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova