Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, Laura Tuck

|versiune pentru tipar||
PDM / 23 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale condusă de vicepreşedintele pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck.

În cadrul întrevederii, părţile au abordat subiecte ce ţin de suportul acordat ţării noastre prin diversele proiecte desfăşurate de către BM în Republica Moldova şi au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia social-politică.

Marian Lupu a apreciat înalt colaborarea Băncii Mondiale cu ţara noastră şi a specificat că Banca Mondială este unul din principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. “Proiectele implementate cu suportul băncii au dat rezultate concrete în cele mai importante domenii, cum ar fi dezvoltarea serviciilor de sănătate şi asistenţă socială, investiţiile în agricultură, energie, construcţia drumurilor, gestionarea finanţelor publice, reformarea administraţiei publice etc. Am încrederea că reformele implementate cu susţinerea Băncii Mondiale vor oferi cetăţenilor Republicii Moldova rezultate concrete, contribuind la crearea locurilor noi de muncă şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii a moldovenilor”, a menţionat Marian Lupu.

Preşedintele PDM, şi în calitatea sa de deputat, a optat în favoarea continuării colaborării dintre Moldova şi BM, subliniind că Partidul Democrat consideră că cea mai mare provocare a prezentului este creşterea nivelului de trai a cetăţenilor. “Partidul Democrat vine cu un set de priorităţi pentru dezvoltarea ţării, un ABC al economiei. Raţiunea PDM în politica moldovenească este aceea de a contribui la bunăstarea cetăţenilor”, a punctat Marian Lupu.

Laura Tuck a menţionat la rândul său că în cadrul politicilor de dezvoltare Banca Mondială o atenţie deosebită va acorda stabilităţii sectorului financiar, gestiunii investiţiilor publice şi sporirii eficienţei subvenţiilor în agricultură.

De asemenea, membrii delegaţiei au menţionat că BM va continua să susţină Republica Moldova în implementarea proiectelor şi în promovarea reformelor în domeniile asistenţă socială, educaţie, justiţie, infrastructură etc.

Sursa: www.marianlupu.md

Investiţi în industria IT din Moldova si creaţi locuri de muncă pentru tinerii noştri! Monica Babuc: În Partidul Democrat sunt multe femei care merită şi trebuie susţinute