Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Partidul Democrat va promova în Moldova politicile europene de creare a locurilor de muncă

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 octombrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

În numele Partidului Democrat din Moldova salut summitul Uniunii Europene dedicat creării locurilor de muncă, carea a avut loc pe 8 octombrie a.c. la Milano. A fost o întâlnire extrem de importantă a reprezentanţilor guvernelor europene, care arată că problema creării de locuri de muncă preocupă întreaga Europa, nu doar Republica Moldova. Ceea ce ţin să accentuez sunt abordările, soluţiile şi investiţiile, pe care ţările europene le aplică pentru a rezolva această problemă.

PDM împărtăşeşte strategia Uniunii Europene, care consideră crearea de locuri de muncă drept o prioritate pentru dezvoltare şi pentru viitor. Este lăudabil faptul că statele UE fac investiţii enorme, constant, pentru creştere economică şi creare de locuri de muncă, prin acţiuni diverse precum dezvoltarea firmelor, finanţarea inovării, investiţii suplimentare în infrastructură, formare şi recalificare profesională, programe de ucenicie, programe de educaţie continuă, îmbunătăţirea tranziţiei tinerilor din sistemul de învăţământ către piaţa muncii, asistenţă sporită în căutarea de locuri de muncă etc.

Partidul Democrat a promovat în cadrul actualei guvernări şi va dezvolta pentru viitor soluţii la fel de constructive, adaptate realităţilor din ţara noastră. PDM va propune pentru Republica Moldova o abordare asemănătoare cu cea adoptată de europeni, prin care să ne asigurăm că cetăţenii moldoveni, în special tinerii, vor putea să îşi facă un rost aici, în ţară. Trebuie să ne preocupăm de crearea locurilor de muncă ţinând cont de pregătirea profesională a oamenilor, dar şi să ajutăm la perfecţionarea şi reorientarea porfesională pentru ca fiecare să obţină şansa de a avea un post stabil şi bine plătit.

Sursa: www.pdm.md

Peste 200 de tineri din capitală au primit carnete de membru PDM Marian Lupu şi Victor Ponta: Institutul Mamei şi Copilului este mai mult decât o simplă maternitate