Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc: Alegeri anticipate sau nu?

|versiune pentru tipar||
PDM / 8 septembrie 2015
Partidul Democrat din Moldova

Pentru Republica Moldova ar putea fi catastrofală orice destabilizare politică acum. DAR nu trebuie uitat faptul că alegerile anticipate pot fi oricând o opţiune, dacă majoritatea populaţiei doreşte acest lucru, dacă cetăţenii au o alternativă la guvernarea actuală şi doresc să o schimbe înainte de termen, în acest caz chiar la câteva luni după cele două scrutine. Dacă asta e dorinţa reală a societăţii şi nu a unui grup de interese care vrea să pună mâna pe putere, eu nu văd o problemă să o susţin; e o opţiune care trebuie analizată serios, trebuie evaluate toate riscurile şi luate decizii curajoase.

După eventualele alegeri anticipate vom avea cu toţii posibilitatea să vedem cine şi ce a avut de câştigat, care au fost scopurile, care este alternativa şi aşa mai departe. Iar dacă lucrurile ies prost, ştim şi cine poartă răspunderea.

Alegerile anticipate nu trebuie să sperie pe nimeni, dimpotrivă, să ne îndemne la o evaluare atentă. Ele rămân mereu un veritabil instrument democratic prin care poporul îşi desemnează conducătorii şi trebuie tratat cu atenţia cuvenită şi, mai ales, cu responsabilitatea cuvenită. E o opţiune pe care trebuie să o analizăm şi nu exclud ca ea să nu fie cea mai rea.

Este opinia mea personală.

Sursa: facebook.com

Marian Lupu: Mesajul cel mai important dat de formarea noului Guvern este cel al stabilităţii Andrian Candu: Un procuror european cu experienţă de lucru la DNA vine la Chişinău pentru a ne ajuta în lupta cu corupţia