Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Andrian Candu: Un procuror european cu experienţă de lucru la DNA vine la Chişinău pentru a ne ajuta în lupta cu corupţia

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 septembrie 2015
Partidul Democrat din Moldova

“Pe data de 15 septembrie în Moldova vine un procuror român cu aprobare europeană care va revizui dosare la CNA şi va veni cu recomandări pentru justiţia noastră pentru o luptă împotriva corupţiei”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Nu se poate realiza reforma justiţiei fără reforma Procuraturii. Mai mult, de 2 ani de zile trecem prin etapele de reformare. Dacă nu schimbăm sistemul, nu avem nicio şansă. Aprobarea legii Procuraturii, susţinută de UE, este foarte important să fie aprobată în cel mai scurt timp posibil. Vom testa integritatea tuturor judecătorilor, averilor lor, şi abia după aceasta reconfirmarea lor în funcţie. Şi la asta va fi invitat şi preşedintele Timofti care are legătură directă”, a mai spus Candu.

“Am avut discuţii recent şi cu delegaţia UE despre tot ce înseamnă misiunea justiţiei în Moldova, dar suntem la ultima etapă ca o astfel de misiune să vină în Moldova cât mai curând. Avem asigurarea celor din UE că vor fi alături de noi pentru a reforma Justiţia şi asta este o prioritate pentru Parlament”, a conchis Andrian Candu.

Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc: Alegeri anticipate sau nu? Mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a lui Mihai Volontir