Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 noiembrie 2015
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a făcut, încă de vineri, 30 octombrie a.c., un apel public pentru ca negocierile între partidele pro-europene să înceapă cât mai repede, în vederea constituirii unei majorităţi parlamentare şi a învestirii unui nou Guvern. Din păcate, cinci zile mai târziu, constatăm că PLDM foloseşte diferite tertipuri pentru a amâna începutul acestor negocieri. Cu privire la acest lucru, noi considerăm că partidele pro-europene şi societatea nu sunt obligate şi nici nu îşi pot permite în contextul actual să aştepte la infinit ca problemele din interiorul PLDM să se clarifice.

De aceea, având în vedere, pe de o parte — situaţia de blocaj în care PLDM ţine la moment procesul de formare a unei majorităţi pro-europene, ocupându-se între timp cu iniţiative populiste împreună cu socialiştii, şi, pe de altă parte — nevoia de a avea o consultare largă pentru găsirea voturilor necesare pentru alegerea preşedintelui ţării la începutul anului viitor, PDM anunţă că va avea astăzi, de la ora 15:00, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii conducerii PCRM.

Despre această întâlnire consultativă, noi i-am anunţat inclusiv pe colegii noştri din Parlament, reprezentanţi ai PL, PPEM şi deputaţi independenţi. Scopul acestei discuţii consultative este de a vedea în ce măsură putem să ne bazăm pe un sprijin larg în Parlament pentru alegerea viitorului preşedinte, dar şi pentru revizuirea Constituţiei şi votarea unor importante proiecte legate de parcursul nostru european.

În continuare, despre rezultatele acestor consultări, noi îi vom informa pe colegii noştri, reprezentanţi ai partidelor pro-europene, cel mai probabil într-o întâlnire care va avea loc în această seară.

În context, Partidul Democrat îşi reafirmă angajamentul de a participa la constituirea cât mai grabnică a unei majorităţi politice stabile în Republica Moldova.

Sursa: www.pdm.md

Discursul deputatului Marian Lupu în şedinţa parlamentului privind examinarea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Streleţ Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova