Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 18 noiembrie 2015
Partidul Democrat din Moldova

PDM a luat act de noua ieşire publică a liderului interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, ieşirea e nouă, dar justificările sunt vechi, aceleaşi pretexte ridicole pentru a explica incapacitatea de a se aduna şi refuzul de a veni la o discuţie matură şi responsabilă cu celelalte partide pro-europene.

Condiţiile pe care le-a enunţat astăzi Valeriu Streleţ nu sunt altceva decât încercări de a acoperi o altă realitate, faptul că cei din PLDM nu sunt capabili să-şi depăşească emoţiile şi să vină la discuţii. Şi noi avem multe să cerem PLDM, în numele oamenilor, în primul rând să întoarcă cetăţenilor miliardul furat de la BEM, apoi să scoată din captivitate instituţii vitale ale statului, cum ar fi Serviciul Vamal şi Inspectoratul Fiscal de Stat, instituţii despre care avem toate motivele să credem că întreţin şi în acest moment scheme corupţionale şi politice, care favorizează inclusiv reprezentanţi din conducerea PLDM. Noi însă considerăm că astfel de lucruri trebuie discutate bărbăteşte, cu maturitate politică, nu prin ieşiri de câteva minute în faţa presei. Daca cei din PLDM vor să afle poziţia PDM faţă de cerinţele pe care le-au anunţat, să vină la dialog şi să nu se mai ascundă după acţiuni populiste.

Considerăm declaraţia de astăzi a liderului interimar al PLDM ca fiind o “perdea de fum” care să acopere atitudinea iresponsabilă a acestui partid şi vina directă pentru blocajul în care se află ţara din cauza neparticipării la negocieri. PLDM a avut oricând posibilitatea să vină în aceste săptămâni şi să-şi spună doleanţele în cadrul unor întâlniri politice, acolo ar fi aflat opinia noastră şi a colegilor din celelalte partide pro europene, dar nu a făcut-o, a preferat să se limiteze la atacuri prin intermediul presei.

PDM şi-a manifestat în mod repetat deschiderea de a se întâlni oricând şi în orice format cu partidele pro europene, singurul care a refuzat orice fel de discuţie fiind PLDM. Noi am considerat însă că este nevoie să le acordăm suficient timp să treacă valul de emoţii şi să se ajungă la o atitudine responsabilă. Astăzi suntem în situaţia să constatăm că PLDM se menţine pe aceeaşi poziţie de a refuza dialogul.

Partidul Democrat din Moldova reiterează necesitatea stringentă de a forma o majoritate parlamentară şi un Guvern pro-european, împreună cu cei care doresc cu adevărat ca Republica Moldova să meargă înainte pe drumul său spre dezvoltare.

PDM a fost şi va fi de acord cu toate condiţiile menite să asigure dezvoltarea democratică a statului, măsuri pe care noi le-am propus şi le-am prezentat public sub forma unor priorităţi, în cadrul negocierilor politice cu celelalte partide pro-europene, care au avut bunăvoinţa, spre deosebire de PLDM, de a participa la discuţii.

Sursa: www.pdm.md

PDM propune lista priorităţilor pentru viitoarea guvernare PDM va iniţia consultări cu toate forţele politice din Parlament pentru a crea o majoritate parlamentară în jurul unui nou Guvern