Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare continuă. PDM a chemat la discuţii PL, PLDM şi Grupul Leancă

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 ianuarie 2016
Partidul Democrat din Moldova

Negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare vor continua astăzi la ora 16:00, la Parlament. Anunţul a fost făcut de liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, după consultările cu preşedintele ţării.

Marian Lupu a spus că a trimis invitaţii Partidului Liberal, Partidului Liberal Democrat şi grupului Leancă pentru a discuta principalele criterii de constituire a majorităţii parlamentare.

“Trebuie să punem la locul lor un şir de subiecte principiale, iar candidatul propriu-zis îl vom discuta din moment ce vom avea o majoritate parlamentară. Avem semnată decizia de formare a platformei social-democrate. Venim în număr de 35 de deputaţi de pe o poziţie coordonată şi comună”, a declarat Marian Lupu.

Totodată, Platforma Social Democrată pentru Moldova (PSDM) l-a informat pe preşedintele Nicolae Timofti, printr-o scrisoare, că a iniţiat negocierile în vederea constituirii unei majorităţi parlamentare şi va veni cu rezultatul acestor consultări până pe 11 ianuarie.

Sursa: www.pdm.md

34 de deputaţi din Parlamentul RM au constituit Platforma Social-Democrată pentru Moldova (PSDM) Marian Lupu: A fost constituită o majoritate parlamentară, care va înainta candidatura la funcţia de prim-ministru