Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: A fost constituită o majoritate parlamentară, care va înainta candidatura la funcţia de prim-ministru

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 ianuarie 2016
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că a fost constituită o majoritate parlamentară. O declaraţie semnată de 56 de deputaţi a fost prezentată preşedintelui Nicolae Timofti.

Marian Lupu, a subliniat că noua majoritate parlamentară formată va înainta candidatura la funcţia de prim-ministru până cel târziu, miercuri, 13 ianuarie.

De asemenea, liderul PDM a menţionat că majoritatea parlamentară nu s-a format numai pentru un exerciţiu politic, dar pentru a acorda sprijin politic constant actualului guvern.

Totodată, potrivit politicianului, nu este exclus ca numărul de 56 de deputaţi ar putea fi depăşit şi ajunge la 60 sau chiar mai mult.

Marian Lupu a confirmat că funcţia de speaker nu va mai aparţine Partidului Democrat. Deoarece după cum susţine el, majoritatea formată este o coaliţie şi depinde de echilibrul prezentării şi participării la guvernare a tuturor membrilor.

Liderul PDM a subliniat faptul că discuţiile s-au bazat pe disponibilitate şi voinţă politică, dar nu pe partajare de portofolii.

Sursa: www.pdm.md

Negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare continuă. PDM a chemat la discuţii PL, PLDM şi Grupul Leancă Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova