Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Valentina Buliga, realeasă în funcţia de preşedinte a Organizaţiei de Femei a PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 noiembrie 2016
Partidul Democrat din Moldova

Mai multe locuri de muncă, promovarea femeilor în politică şi în funcţii de conducere. Asta îşi propun să facă doamnele din cadrul Partidului Democrat, acest obiectiv fiind reafirmat în cadrul Conferinţei a V-a a Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat din Moldova, care s-a desfăşurat pe 27 noiembrie a.c.

În cadrul reuniunii, cele cca 900 de participante şi-au dat votul unanim pentru realegerea în funcţia de preşedinte a organizaţiei pe vicepreşedinta PDM Valentina Buliga, care va exercita mandatul în următorii patru ani.

De asemenea, a fost prezentat un raport al activităţii Organizaţiei de Femei în ultimii patru ani. Astfel, în această perioadă, femeile democrate au organizat sute de activităţi care au avut ca scop să motiveze femeile din Republica Moldova să se implice cât mai activ în dezvoltarea localităţilor şi au lansat campanii de prevenire a violenţei în familie.

Valentina Buliga a menţionat că organizaţia pe care o conduce are scopuri bine definite. “Pentru viitor punem un scop aparte legat de educaţie pentru că ne dorim ca tinerii noştri să crească puternici. Crearea locurilor de muncă. Crearea unui fond de subvenţionare pentru cei care vor crea locuri de muncă. Să promovăm şi să susţinem ca femeile noastre să dorească să fie primare, consiliere raionale”, a spus Valentina Buliga.

“Ne-am convins că acolo unde este femeia, este disciplină, este ordine, este responsabilitate şi chiar este risc, dar totdeauna am mers pensă alături cu bărbaţii şi să facem o schimbare în Republica Moldova pe care o aşteaptă întreaga societate”, a precizat Efrosinia Greţu, preşedinta Organizaţiei de Femei PDM Leova.

Prezent la evenimentul doamnelor democrate, Marian Lupu, a felicitat-o pe Valentina Buliga şi a spus că multe din realizările echipei PDM se datorează anume femeilor. “Succesul şi eficienţa în activitatea Partidului Democrat mereu, şi în trecut şi în viitor va depinde într-o măsură foarte importantă de eficienţa activităţii organizaţiei de femei. Aşa sunt doamnele, colegele noastre şi nu mă tem să spun de cele mai dese ori mai inteligente, mai bine organizate, mai bine puse pe treabă, mai responsabile în comparaţie cu bărbaţii”, a declarat Marian Lupu.

La eveniment au participat aproape 900 de femei din întreaga ţară.

Sursa: www.pdm.md

PDM a luat act de rezultatul oficial preliminar al turului doi al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova Şedinţa Consiliului Politic al PDM din 10 decembrie 2016