Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM face precizări în contextul comunicatului emis de PSRM privind soluţionarea conflictului transnistrean prin federalizarea ţării

|versiune pentru tipar||
PDM / 18 ianuarie 2017
Partidul Democrat din Moldova

PDM consideră că soluţionarea conflictului transnistrean se poate face doar prin dialog, în formatul 5+2, nu prin soluţii identificate în afara acestui format.

Referitor la subiectul federalizării ţării, idee promovată de socialişti şi preşedintele Igor Dodon, PDM consideră că aceasta nu este o soluţie care să contribuie la reîntregirea ţării, ci mai degrabă deschide un drum larg spre divizarea ei. Este o abordare care poate tensiona şi duce pe o direcţie greşită şi periculoasă procesul de negociere.

PDM va milita pentru continuarea dialogului în formatul 5+2, unde să fie identificate soluţii în mod transparent. Nici cetăţenii, nici partenerii noştri de dialog în problema transnistreană, nici Constituţia ţării, nu oferă premise pentru a discuta la modul serios perspectiva divizării Republicii Moldova în câteva subiecte federale. PDM a susţinut şi va susţine în mod ferm caracterul de stat unitar al Republicii Moldova şi vom depune eforturi orientate spre reîntregirea teritorială a ţării fără a fi prejudiciată integritatea ei.

Sursa: www.pdm.md

Relaţia Moldova — UE rămâne pe axa fundamentală a politicii externe moldoveneşti PDM găzduieşte la Chişinău şedinţa Comitetului Internaţionalei Socialiste