Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 februarie 2017
Partidul Democrat din Moldova

În legătură cu vizita preşedintelui Igor Dodon la Bruxelles şi declaraţiile făcute după întâlnirile cu oficialii europeni, Partidul Democrat din Moldova face următoarele precizări:

Constatăm că vizita şefului statului s-a transformat în una de partid, în care preşedintele Igor Dodon a prezentat mai degrabă mesajul PSRM şi proiectele politice ale acestui partid. Şeful statului nu a acţionat ca un preşedinte al tuturor moldovenilor, acesta a neglijat dorinţa majorităţii cetăţenilor, care au votat în ultimele alegeri parlamentare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, dar şi pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Considerăm că Republica Moldova trebuie să iasă cât mai rapid din această dezbatere dintre pro europeni şi pro ruşi, provocarea noastră este acum să arătăm ce putem face fiecare pentru ţară, astfel încât să folosim eficient asistenţa externă pe care o primim, indiferent de unde vine ea. Moldova va fi europeană prin modul în care se va moderniza. Va avea relaţii mai bune de cooperare cu Federaţia Rusă prin modul în care vor fi găsite soluţii pentru cetăţenii noştri aflaţi acolo, dar şi prin capacitatea comună de rezolvare a problemelor care blochează parţial cooperarea noastră economică. Aşadar, în viziunea noastră politica externă nu trebuie să se limiteze la declaraţii tari, ci să promoveze o cooperare eficientă cu partenerii de dezvoltare, din care să obţinem maxim de beneficii pentru moldoveni.

De aceea, PDM condamnă modul în care Republica Moldova a fost reprezentată la Bruxelles de preşedintele Igor Dodon. Declaraţiile pe care le-a făcut acolo sunt total diferite de ceea ce prevede strategia de politică externă promovată de Guvernul Republicii Moldova şi majoritatea Parlamentară, ele contravin interesului ţării şi al cetăţenilor noştri.

Pentru a elimina posibilele confuzii generate de ultimele acţiuni ale preşedintelui Igor Dodon privind politica externă a Republicii Moldova, PDM a pregătit deja un document de reconfirmare a celor mai importante angajamente din strategia de dezvoltare a ţării, inclusiv în ceea ce priveşte parteneriatele noastre externe, cum ar fi Acordul de Asociere cu UE sau programul cu FMI. Acest document urmează sa fie prezentat în cadrul Coaliţiei, apoi dezbătut şi aprobat în prima şedinţă în plen a Parlamentului din acest an.

Sursa: www.pdm.md

PDM găzduieşte la Chişinău şedinţa Comitetului Internaţionalei Socialiste PDM împlineşte 20 de ani de la înfiinţare