Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Reacţia PDM la protestul unor partide de opoziţie împotriva schimbării sistemului electoral

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 mai 2017
Partidul Democrat din Moldova

La solicitarea unor instituţii de presă privind reacţia PDM faţă de protestul organizat azi de opoziţie, facem următoarele precizări:

Respectăm opinia celor câteva zeci de participanţi care s-au pronunţat astăzi împotriva schimbării sistemului electoral şi împotriva dreptului cetăţenilor de a-şi alege deputaţii în mod direct, aşa cum aleg primarii şi preşedintele ţării. Trebuie însă să fie respectat de către opoziţie şi dreptul celor 853 de mii de cetăţeni care au semnat pentru schimbarea sistemului electoral, care nu mai vor ca politicienii să le impună pe cine să voteze în viitorul Parlament.

Pe de altă parte, este regretabil că partidele din opoziţie participante la protest se ascund cu laşitate după câteva ONG-uri pe care le-au politizat şi le folosesc împotriva cetăţenilor, care-şi doresc să aleagă deputaţii în mod direct la viitoarele alegeri. Aceste partide nu au compromis, doar ideea de protest, dar azi au încercat din nou să compromită şi ideea de societate civilă.

Sursa: www.pdm.md

Mesajul Secretarului general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala, de susţinere a reformei sistemului electoral din Republica Moldova Evenimente de amploare organizate de PDM de 9 mai