Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Evenimente de amploare organizate de PDM de 9 mai

|versiune pentru tipar||
PDM / 9 mai 2017
Partidul Democrat din Moldova

Aproximativ 25 de mii de membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat din Moldova au mers astăzi într-un marş consacrat Zilei Victoriei asupra fascismului şi Zilei Europei. Marşul a început de la Complexul Memorial “Eternitate” şi s-a terminat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Capitală, acolo unde democraţii au organizat un concert extraordinar cu participarea unor artişti celebri din Europa, Federaţia Rusă, dar şi din Republica Moldova.

Pe traseu, coloana, în fruntea căreia s-au aflat lideri ai Partidului Democrat, a scandat lozinci în care au făcut apel la unitate şi la cele două semnificaţii ale sărbătorii de 9 mai. “Victorie! Europa! Moldova” a fost mesajul participanţilor la marş. De asemenea, pe toată durata traseului coloana a fost animată de drapelele Moldovei, Uniunii Europene şi ale PDM.

În mesajul său către cei adunaţi în PMAN, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut apel la toleranţă reciprocă, respect şi armonie, pentru a face societatea noastră mai puternică. Totodată, liderul PDM i-a felicitat pe toţi cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia zilei de 9 mai. “Vreau să-i felicit pe toţi cei care astăzi sărbătoresc 9 mai, căci indiferent de semnificaţia pe care o alegem fiecare dintre noi, această zi, acest eveniment, trebuie să fie unul care să ne facă să fim uniţi, să ne facă puternici şi determinaţi, pentru că doar aşa vom moderniza Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc.

La rândul său, preşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, a vorbit despre legătura dintre cele două sărbători marcate pe 9 mai. “Dacă nu exista 9 mai ca Ziua Victoriei, nu exista astăzi Europa, nu exista astăzi Uniunea Europeană, nu exista astăzi Ziua Europei. Bunicii noştri şi-au dat viaţa pentru ca viitoarele generaţii să fie libere. Noi astăzi avem libertatea să sărbătorim aceste zile. Astăzi sărbătorim trecutul şi ne aducem aminte de istorie. Dar astăzi sărbătorim şi viitorul, prin Ziua Europei”, a declarat Andrian Candu.

Cu un mesaj de unitate a societăţii a venit preşedintele Consiliului Republican al mişcării “Unitatea spirituală rusă”, Piotr Donţov. El a mulţumit conducerii PDM pentru evenimentul extraordinar din PMAN, dar şi pentru efortul de a consolida societatea noastră. “Este foarte bine că în ţara noastră există politicieni care înţeleg necesitatea consolidării societăţii”, a menţionat acesta.

Evenimentul PDM a fost încununat de un concert de excepţie, organizat de PDM şi la care au asistat circa 50 de mii de oameni. Concertul a fost susţinut de artişti şi trupe celebre, din ţară şi străinătate, precum: formaţia Acord, Natalia Gordienco, Zdob şi Zdub, O-Zone, Anna Lesco, Pupo (Italia), Veaceslav Dobrînin (Rusia), Alexandr Serov (Rusia) şi Dima Bilan (Rusia).

Sursa: www.pdm.md

Reacţia PDM la protestul unor partide de opoziţie împotriva schimbării sistemului electoral PDM este determinat să pună în aplicare reforma Guvernului şi nu renunţă la introducerea votului uninominal, începând cu alegerile din 2022