Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 20 mai 2017
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, aflat într-o deplasare în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit joi şi vineri cu mai mulţi senatori şi congresmeni americani membri ai Partidului Republican (de guvernământ), printre care Roger Wicker, senator de Mississippi, Chris Smith, congresman de New Jersey, Pete Olson şi Ted Poe, congresmani de Texas, dar şi cu Adjunctul Secretarului de Stat, Bridget Brink.

Liderul PDM le-a prezentat interlocutorilor săi progresele Moldovei pe calea reformelor, accentuând angajamentul guvernării de la Chişinău pentru întărirea colaborării cu partenerii occidentali — Statele Unite şi Uniunea Europeană. “Moldova lucrează în ritm accelerat pentru a se moderniza, iar în paralel pentru a se apropia de ţările vestice”, a spus Vlad Plahotniuc. El a afirmat de asemenea că Republica Moldova are nevoie în continuare de sprijin american pentru dezvoltare şi democratizare, arătând că acest sprijin “este preţuit la Chişinău” şi că parteneriatul cu America s-a dovedit de real folos pentru cetăţenii ţăii noastre. Preşedintele PDM i-a informat de asemenea pe oficialii americani despre reformele care au loc în acest moment în Republica Moldova, despre reforma Guvernului, dar şi a sistemului politic.

Oficialii americani care s-au întâlnit cu delegaţia condusă de Vlad Plahotniuc au salutat progresele făcute de ţara noastră pe calea reformelor. În cadrul discuţiilor purtate cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat, Bridget Brink, aceasta a apreciat eforturile depuse de autorităţi în implementarea reformelor, precum şi determinarea actualei guvernări de a continua vectorul european de dezvoltare a ţării. De asemenea, ambele părţi au reconfirmat importanţa dialogului strategic şi au convenit asupra intensificării schimbului de întrevederi la nivel înalt.

Congresmanul Pete Olson s-a arătat impresionat de reuşitele Moldovei din ultimul an, făcând o referire specială la reuşita încheierii Acordului de colaborare cu FMI. El a asigurat oaspeţii moldoveni de sprijinul Americii pentru Republica Moldova, despre care a afirmat că merge în direcţia bună, exprimându-şi totodată convingerea că “SUA nu trebuie să fie doar un observator global, ci un lider la nivel mondial, care să susţină ţări precum Moldova”. De asemenea, congresmanul Ted Poe a susţinut aprofundarea relaţiilor moldo-americane şi a apreciat eforturile făcute de autorităţile moldovene pentru rezolvarea conflictului transnistrean, în timp ce congresmanul Chris Smith a felicitat guvernarea pentru rezultatele economice şi pentru progresele în combaterea traficului de fiinţe umane.

Pe agenda vizitei lui Vlad Plahotniuc la Washington se află şi alte întâlniri, inclusiv la Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe.

Sursa: www.pdm.md

PDM este determinat să pună în aplicare reforma Guvernului şi nu renunţă la introducerea votului uninominal, începând cu alegerile din 2022 Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova