Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Guvernul va susţine dezvoltarea mai dinamică a localităţilor, prin aprobarea unui Plan de Acţiuni cu o valoare de 7 miliarde de lei

|versiune pentru tipar||
PDM / 6 iunie 2017
Partidul Democrat din Moldova

Guvernul este pregătit să avanseze cu un set de măsuri pentru a impulsiona dezvoltarea regională a Republicii Moldova. Un Plan de Acţiuni pentru implementarea Strategiei de dezvoltare Regională, cu o valoare de circa 7 miliarde de lei, va fi aprobat curând în Guvern. Acesta este practic un program pentru dezvoltarea raioanelor Moldovei, pe care PDM îl susţine şi pe care îl consideră esenţial pentru viitorul comunităţilor locale. Acest subiect, dar şi alte teme ce ţin de activitatea PDM la guvernare şi de actualitate politică au fost discutate în şedinţa săptămânală a conducerii PDM.

Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM, a declarat în cadrul briefingului de după şedinţă că în acest Plan sunt incluse, printre altele, proiecte privind apa şi canalizarea, eficientizarea energetică a clădirilor, modernizarea de drumuri regionale şi locale, dar şi elaborarea de planuri urbanistice, acordarea sprijinului pentru dezvoltarea businessului local, dezvoltarea şi promovarea serviciilor turistice.

În privinţa activităţii parlamentare, purtătorul de cuvânt al PDM a avut o precizare legată de moţiunea simplă împotriva Ministrului de Externe, Andrei Galbur, pe care Partidul Democrat o respinge categoric şi o consideră nefundamentată. “Moţiunea socialiştilor este strict ideologică, nu este fundamentată. Acţiunile Ministerului şi ale domnului Galbur au în continuare susţinerea PDM”, a spus Vitalie Gamurari.

Un alt subiect abordat în şedinţa de astăzi ţine despre anumite declaraţii făcute de preşedintele Igor Dodon cu ocazia deplasării la Sankt Petersburg. În special, PDM s-a arătat îngrijorat de insistenţa exprimată de preşedintele Dodon în privinţa Uniunii Economice Eurasiatice, fiind reiterat faptul că semnarea de documente cu UEEA nu va avea niciun efect practic.

“Reafirmăm că politica externă a Republicii Moldova este pusă în aplicare de Guvern şi Parlament, reieşind din obligaţiile externe, inclusiv din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Aceste declaraţii ale preşedintelui Dodon sunt făcute în detrimentul vectorului ales de Republica Moldova”, a punctat Vitalie Gamurari.

Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc: Coaliţia majoritară pro-europeană este funcţională şi va asigura implementarea în continuare a reformelor demarate PDM a înaintat un proiect de lege pentru securizarea spaţiului informaţional al Republicii Moldova