Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Reprezentanţii PDM în Consiliul Suprem de Securitate nu vor participa la şedinţa convocată de preşedintele Igor Dodon

|versiune pentru tipar||
PDM / 29 august 2017
Partidul Democrat din Moldova

Exponenţii Partidului Democrat din Guvern şi Parlament, membri şi invitaţi ai Consiliului Suprem de Securitate, nu vor participa la şedinţa convocată pentru astăzi de preşedintele Igor Dodon, pe motiv că subiectele de pe ordinea de zi nu ţin de competenţele acestei structuri. Decizia a fost luată de Biroul Permanent al PDM, reunit în această dimineaţă în şedinţă.

Speaker-ul Parlamentului, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, a declarat în cadrul briefingului de după şedinţa Biroului că, în viziunea formaţiunii, propunerea lui Igor Dodon de a discuta în Consiliu decizia Guvernului privind declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin persona non-grata în Republica Moldova reprezintă o provocare, prin care se doreşte politizarea acestui subiect deja depăşit.

În acelaşi timp, Andrian Candu a ţinut să sublinieze că PDM nu boicotează activitatea Consiliului Suprem de Securitate şi va asigura cooperarea instituţională atunci când va fi cazul, respectiv după ce vor fi incluse pe agendă subiecte care să se refere la securitatea statului Republica Moldova.

“Constituţia prevede clar delimitarea competenţelor Parlamentului, Guvernului şi a Preşedintelui. De fiecare dată vom acţiona în conformitate cu Constituţia. Şedinţa de azi însă o considerăm o provocare. Dmitri Rogozin a fost declarat persona non-grata în urma declaraţiilor ofensatoare la adresa cetăţenilor şi a ţării, iar decizia respectivă nu poate fi anulată”, a spus preşedintele Parlamentului.

Un alt subiect discutat de democraţi a vizat desemnarea candidaturii pentru funcţia de Ministru al Apărării, care încă este vacantă. Potrivit lui Andrian Candu, deja a fost examinate mai multe candidaturi şi a fost identificată persoana pentru această funcţie, numele căreia va fi anunţat în timpul apropiat.

În şedinţa de azi a PDM au fost discutate şi alte chestiuni legate de organizarea activităţii instituţiilor statului în perioada ce urmează. În particular, PDM va relua şedinţele tradiţionale de marţi, în cadrul cărora vor fi discutate subiecte de actualitate de pe agenda parlamentară şi guvernamentală.

Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc, mesaj de Ziua Independenţei PDM reacţionează la declaraţiile emotive ale liderului PL