Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM consideră că rezultatele referendumului din Chişinău indică o uriaşă înfrângere pentru partidele de stânga

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 noiembrie 2017
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova consideră că rezultatele referendumului pentru demiterea primarului general al Chişinăului nu reprezintă o victorie pentru nimeni, dar indică o uriaşă înfrângere pentru partidele de stânga, în special pentru PSRM, care a iniţiat referendumul, un semnal că populismul nu prinde la cetăţenii capitalei.

Chiar dacă cetăţenii sunt nemulţumiţi de situaţia din Chişinău, pe bună dreptate, ei au demonstrat astăzi că nu doresc să participe la jocul politic declanşat de socialişti şi partenerii lor, PCRM şi PN.

PDM mulţumeşte cetăţenilor pentru că au dat dovadă de înţelepciune şi nu s-au lăsat atraşi în capcana PSRM şi a celorlalte partide de stânga. Felicităm partidele pro europene care au boicotat referendumul, pentru atitudinea politică matură, fermă şi consecventă, manifestată împotriva unei iniţiative care avea ca scop preluarea pe căi incorecte de către socialişti a Primăriei Chişinău.

PDM, ca principal partid de guvernare, este gata să se implice şi să sprijine conducerea Primăriei Chişinău, indiferent dacă este una interimară sau va lua sfârşit acest interimat, dar aşteptăm o viziune clară şi proiecte concrete pentru cetăţenii capitalei. Facem apel la Consiliul Municipal Chişinău să-şi reia neîntârziat activitatea, să activeze în beneficiul oamenilor, să lase la o parte luptele politice şi să elaboreze un plan rapid de scoatere a Primăriei Chişinău din criza în care se află de mai multe luni.

Sursa: www.pdm.md

PDM susţine boicotarea referendumului de duminică din Chişinău Proiectul legii bugetului de stat pentru 2018 a fost dezbătut în şedinţa PDM