Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2018 a fost dezbătut în şedinţa PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 noiembrie 2017
Partidul Democrat din Moldova

Proiectul legii bugetului pe anul 2018 a fost definitivat şi urmează să fie supus dezbaterilor, cu adoptarea ulterioară în Parlament. Modul în care bugetul este alcătuit, inclusiv după coordonarea Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional, dar şi agenda politică pentru perioada următoare au fost puse în discuţie în şedinţa săptămânală a PDM. S-a anunţat în şedinţă că se va pune un accent mai mare pe programele de reabilitare a drumurilor, unul dintre domeniile prioritare ale Guvernului pentru anul 2018.

Alt obiectiv important susţinut în proiectul de buget, potrivit purtătorului de cuvânt al PDM Vitalie Gamurari, este legat de sectorul energetic — securitatea energetică a ţării, sporirea eficienţei energetice, micşorarea pierderilor din reţea. De asemenea, un domeniu prioritar pe care este construit bugetul este cel social, unde Guvernul urmează să vină cu mai multe măsuri importante.

În şedinţa de astăzi s-a discutat şi o iniţiativă a fracţiunii PDM din Parlament cu privire la exercitarea unor activităţi necalificate cu caracter ocazional, desfăşurate de zilieri. Vitalie Gamurari a menţionat că proiectul de lege va avea susţinerea partidului şi vine să legalizeze relaţiile de muncă a zilierilor, în special în agricultură, prin instituirea unui registru de evidenţă a muncii ocazionale. “Este un proiect aşteptat de mult timp de cei care activează în agricultură. Vine cu procedee ce aduc transparenţă, ce simplifică evidenţa muncitorilor zilieri şi vizează în special cazurile în care angajatorul nu are nevoie să angajeze un lucrător pe o perioadă îndelungată”, a precizat Gamurari.

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al PDM a prezentat un bilanţ al alegerilor locale noi de duminică, în urma cărora, potrivit datelor CEC, PDM a reuşit să câştige 8 din 10 primarii prin victorii categorice, din primul tur, iar în cele două localităţi în care va fi turul doi, candidaţii PDM s-au clasat pe prima poziţie.

“Îi felicităm pe colegii noştri. Este şi un semnal că cetăţenii au dat vot de încredere vectorului european, susţinând exponenţii PDM. Sperăm că PDM va înregistra aceleaşi tendinţe şi în următoarele campanii”, a declarat Gamurari.

Sursa: www.pdm.md

PDM consideră că rezultatele referendumului din Chişinău indică o uriaşă înfrângere pentru partidele de stânga PDM va asigura sprijinul politic necesar pentru îndeplinirea înţelegerii Moldova — UE privind asistenţa macrofinanciară