Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întâlnire cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 decembrie 2017
Partidul Democrat din Moldova

În cadrul vizitei întreprinse la Strasbourg, delegaţia politică din Republica Moldova condusă de Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio.

Discuţiile s-au axat pe colaborarea Moldovei cu Comisia de la Veneţia, liderul PDM Vlad Plahotniuc apreciind sfaturile oferite în dese rânduri de către Comisie pentru îmbunătăţirea legislaţiei moldoveneşti.

“I-am mulţumit domnului Buquicchio pentru expertiza acordată în elaborarea legilor din Republica Moldova. Această expertiză este pentru noi utilă şi valoroasă. Am discutat de asemenea despre modul în care folosim recomandările Comisiei de la Veneţia — aşa cum a fost cazul mai multor iniţiative transmise de Parlament spre expertizare. Sunt convins că vom avea în continuare o colaborare bună cu Comisia de la Veneţia. Moldova ţine la această colaborare şi are nevoie de ea”, a spus Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a afirmat că este un “prieten al Republicii Moldova”, iar ţara noastră este un “elev bun” în ceea ce priveşte aria de interes pentru Comisie, adică îmbunătăţirea legilor şi a funcţionării instituţiilor democratice. Gianni Buquicchio a subliniat de asemenea necesitatea continuării reformelor democratice în ţara noastră. În privinţa introducerii sistemului electoral mixt, preşedintele Comisiei de la Veneţia a reafirmat suveranitatea Republicii Moldova, explicând în acelaşi timp care sunt diferenţele de viziune ale Comisiei pe acest subiect.

Aceasta a fost cea de-a doua întâlnire la Strasbourg a delegaţiei politice conduse de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland

Aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei.

Cele mai importante teme abordate în cadrul întâlnirii au fost cooperarea Consiliului Europei cu Republica Moldova, reformele realizate în 2016 şi 2017 în privinţa administraţiei publice centrale şi a funcţionării justiţiei, precum şi evoluţiile din dosarul transnistrean.

Liderul PDM Vlad Plahotniuc a subliniat importanţa parteneriatului dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei, solicitând în continuare sprijinul acestei instituţii pentru ţara noastră. El a mulţumit de asemenea domnului Jagland pentru vizita pe care a făcut-o la Chişinău în luna mai, cu prilejul lansării Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Moldova 2017–2020. “Coaliţia de guvernare şi PDM susţin acest plan şi vor acorda tot sprijinul politic pentru implementarea lui. Tot ce ţine de problematica drepturilor omului şi a bunei funcţionări a justiţiei e foarte important pentru Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc.

La rândul său, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, şi-a exprimat aprecierea privind colaborarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei şi a salutat evoluţiile pozitive privind regiunea transnistreană, inclusiv semnarea celor 4 protocoale dintre Chişinău şi Tiraspol pe 25 noiembrie curent.

Sursa: www.pdm.md

PDM va asigura sprijinul politic necesar pentru îndeplinirea înţelegerii Moldova — UE privind asistenţa macrofinanciară Delegaţia Coaliţiei de guvernare, condusă de Vlad Plahotniuc, efectuează o vizita de lucru în SUA