Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu congresmanul Pete Olson

|versiune pentru tipar||
PDM / 8 decembrie 2017
Partidul Democrat din Moldova

În cea de-a doua zi a întâlnirilor sale cu oficialii americani, liderul Coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu congresmanul republican de Texas Pete Olson, care este şi lider al Congressional Moldova Caucus — grupul parlamentar de prietenie SUA-Moldova, lansat în iulie curent.

Vlad Plahotniuc a discutat cu Pete Olson despre consolidarea relaţiilor bilaterale moldo-americane şi despre activizarea dialogului strategic dintre SUA şi Republica Moldova. Congresmanul republican a spus că este pentru el o onoare şi o satisfacţie să fie preşedintele grupului de prietenie cu Moldova. El şi-a exprimat în acelaşi timp susţinerea pentru eforturile Moldovei de a combate ameninţările la securitatea naţională, inclusiv cele care vin din partea Federaţiei Ruse.

Preşedintele PDM a afirmat interesul Coaliţiei de guvernare în strângerea legăturilor cu partenerii americani, menţionând nevoia dezvoltării relaţiilor economice, dar şi a dialogului pe probleme de securitate regională. La fel ca şi în întâlnirile cu ceilalţi membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor din SUA, Vlad Plahotniuc a explicat progresele Moldovei pe calea reformelor şi a accentuat dorinţa conducerii ţării de a continua parcursul european. “Moldova vrea să fie un partener credibil pentru Occident şi vrea să aibă parte de bunăstarea care există în ţările vestice. De aceea am făcut şi vom continua să facem reforme şi să modernizăm instituţiile ţării”, a spus preşedintele PDM.

La întâlnirea cu congresmanul Olson, Vlad Plahotniuc a fost însoţit de vicepreşedintele PDM Andrian Candu şi de preşedintele PPEM Iurie Leancă.

Sursa: www.pdm.md

Preşedintele democrat Vlad Plahotniuc şi-a început vizita în Statele Unite ale Americii PDM va stabili un nou set de priorităţi pe care se va axa în 2018