Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Declaraţia Partidului Democraţiei Sociale din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDSM / 11 septembrie 2006
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaPartidul Democraţiei Sociale îşi exprimă îngrijorarea faţă de noile atacuri ale guvernării comuniste la adresa libertăţii de exprimare şi a mass-media, care refuză să se încorporeze în maşinăria de spălare a creierilor pusă în aplicare de partidul de guvernământ.

Reţinerea directorului de publicitate al postului de televiziune “Pro TV”, după un scenariu aplicat şi în cazul altor mass-media necontrolate de guvernare, dă în vileag tendinţa guvernării comuniste de a lua sub un control rigid mijloacele de informare în masă.

Acţiunea înscenată cu implicarea instrumentelor de presiune ale actualului regim denotă înţelegerea defectuoasă a principiilor constituţionale şi a angajamentelor internaţionale asumate de guvernare privind asigurarea libertăţii de exprimare şi dezvoltarea unor mass-media independente.

Orice încercare a mijloacelor de informare în masă de a analiza echidistant acţiunile puterii sau de a demara unele investigaţii proprii privind violarea drepturilor omului în Republica Moldova este dur sancţionată de actualul regim prin implicarea organelor de forţă subordonate şi antrenate în realizarea acţiunilor propagandistice ale partidului de guvernământ. Această ne este confirmată de atacurile operate de guvernare la adresa “Accente”, “Коммерсант Молдовы”, “Timpul”, “Молдавские Ведомости”, “Euro TV Chişinău”, “Antena C”, “Vocea Basarabiei”, “Первый канал в Молдове” etc.

În acelaşi timp, Partidul Democraţiei Sociale atenţionează asupra lipsei de solidaritate în mediul jurnalistic şi cheamă ziariştii de la toate mijloacele de informare în masă să-şi apere cu dârzenie dreptul lor constituţional privind asigurarea libertăţii de exprimare şi de a-şi desfăşura nestingherit activitatea profesională de informare a cetăţenilor. În condiţiile suprimării tot mai agresive a libertăţii de exprimare, PDS consideră că derogările regimului comunist de la principiile democratice trebuie sancţionate dur de societatea civilă, iar mass-media le revine rolul primordial în această activitate.

Partidul Democraţiei Sociale din Moldova va sesiza organismele europene şi internaţionale, organizaţiile de promovare a libertăţii de exprimare, partenerii politici externi despre atacurilor comise de guvernarea comunistă asupra libertăţii cuvântului şi a mass-media libere.

Serviciul de presă PDSM
Poziţia Partidului Democraţiei Sociale din Moldova privind Comunitatea Statelor Independente Declaraţia dlui Dumitru Braghiş, Preşedintele Partidului Democraţiei Sociale privind aprecierea referendumului organizat de autoproclamatele autorităţi transnistrene