Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Apel către mamele ostaşilor Armatei Naţionale

|versiune pentru tipar||
PDSM / 18 noiembrie 2006
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaOrganizaţia de Femei a Partidului Democraţiei Sociale lansează, în cadrul Conferinţei de constituire a Organizaţiei, campania “Sănătatea ostaşilor — Sănătatea Copiilor noştri”.

Prin această campanie ne propunem, întîi de toate, să dăm un semnal de alarmă privind situaţia tinerilor care îşi fac serviciul militar.

Dorim să atragem atenţia publică asupra problemelor cu care se confruntă ostaşii înrolaţi în Armată şi care afectează sănătatea tinerilor, fiind şi un real pericol pentru sănătatea reproductivă a naţiunii.

Alimentaţia insatisfăcătoare, condiţiile grele de trai ale ostaşilor, lipsa hainelor, în deosebi a celor calde pentru perioada de iarnă, conduc la situaţia cînd mulţi tineri, după numai un an de serviciu militar, se întorc acasă cu sănătatea afectată.

În cadrul campaniei “Sănătatea ostaşilor — sănătatea copiilor noştri!”, care se va desfăşura în toate raioanele republicii, noi, femeile-membre ale Organizaţiei de Femei a PDS considerăm necesar de a realiza un şir de acţiuni permanente pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale ostaşilor. Una din primele acţiuni, întitulată “Un cadou de Crăciun pentru ostaşi” fiecare femeie-delegat la Conferinţă şi-a asumat obligaţiunea de a împleti cîte o pereche de ciorapi, care vor fi transmişi ostaşilor din Armata Naţională.

Conferinţa de Constituire a Organizaţiei de Femei face apel către mamele din întreaga republică, ale căror fii şi-au făcut sau îşi fac serviciul în armată, ori vor îndeplini această misiune nobilă pe viitor, să se alăture şi să sprijine campania lansată de Organizaţie de Femei a Partidului Democraţiei Sociale.

Serviciul de presă al PDS
Dumitru Braghiş a cerut parlamentului examinarea cerinţelor formulate în cadrul întîlnirii deputaţilor PDS cu alegătorii Declaraţia Conferinţei de constituire a Organizaţiei de Femei a Partidului Democraţiei Sociale