Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Declaraţia Conferinţei de constituire a Organizaţiei de Femei a Partidului Democraţiei Sociale

|versiune pentru tipar||
PDSM / 18 noiembrie 2006
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaAgravarea situaţiei social-politice din ţară constituie factorul principal ce determină degradarea spirituală şi morală a societăţii, reducerea rolului familiei ca factor stabilizator al societăţii; contribuie la apariţia şi dezvoltarea unor riscuri majore pentru viitorul ţării noastre.

Sărăcia şi posibilităţile reduse de supravieţuire, în condiţiile unei economii subdezvoltate şi a sferei sociale austere, condamnă tot mai multe familii moldoveneşti la destrămare. Plecarea masivă a populaţiei ţării în căutare de muncă şi de surse de viaţă peste hotare a distorsionat raporturile gender în societate şi a condus la asumarea de către femei a unor obligaţii nefireşti şi împovărătoare.

Astăzi în societatea noastră femeia este obligată să-şi asume rolul de întreţinere a familiei, de creştere şi educare a copiilor, ea fiind, în prea multe cazuri, şi mamă, şi tată.

Această situaţie este cu atât mai periculoasă, cu cît drepturile femeii în societate continuă să fie neglijate; discriminarea pe principii de gen este acceptată ca o normalitate, iar violenţa domestică este tratată ca o manifestare tradiţională.

În timp ce în plan mondial se observă o tot mai mare implicare şi participare a femeilor în viaţa socială, economică şi politică; în procesul de adoptare a deciziilor, în Republica Moldova mai domină stereotipul “femeii casnice”.

Participantele la Conferinţa de Constituire a Organizaţiei de Femei a Partidului Democraţiei Sociale,

Cerem structurilor statului să elaboreze şi să implementeze programe sociale şi economice pentru:

Ne exprimăm convingerea că la nivelul organelor de stat ale Republicii Moldova va fi înţeles adevărul că soluţionarea problemelor în interesul femeilor înseamnă soluţionarea problemelor în interesul societăţii.

Serviciul de presă al PDS
Apel către mamele ostaşilor Armatei Naţionale Comunicat de presă al Partidului Democraţiei Sociale din Moldova