Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Comunicat de presă al Partidului Democraţiei Sociale din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDSM / 21 noiembrie 2006
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaSîmbătă, 18 noiembrie 2006, s-a desfăşurat Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Femei a Partidului Democraţiei Sociale. La conferinţă au participat 200 de delegaţi din toate raioanele republicii, alese în cadrul adunărilor raionale de constituire a Organizaţiei de Femei a PDS.

În cadrul luărilor de cuvînt, delegaţii conferinţei au menţionat grevele probleme de ordin social şi economic cu care se confruntă Republica Moldova şi care afectează în mod direct situaţia femeilor şi a tinerelor familii din ţară.

Conferinţa a adoptat Hotărîrea de a constitui Organizaţia de Femei a Partidului Democraţiei Sociale din Moldova, cu scopul asigurării reprezentării şi participării active a femeilor la viaţa politică, economică, socială şi culturală.

Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Femei a PDS a adoptat, de asemenea, o adresare către organele de conducere ale Partidului, prin care insistă asupra promovării pe listele candidaţilor pentru alegerile locale din 2007 a femeilor pe locuri eligibile; includerii în Programul electoral al PDS a soluţiilor pentru problemele cu care se confruntă femeile; includerea în planul de activitate a PDS a activităţilor pentru pregătirea femeilor pentru o activitate politică eficientă.

Printr-o declaraţie separată, Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Femei a PDS cere structurilor statului să elaboreze şi să implementeze programe sociale şi economice pentru asigurarea unui nivel de trai decent care să prevină exodului populaţiei peste hotare şi stoparea procesului de distrugere a familiilor; susţinerea, promovarea femeilor în structurile decizionale la toate nivelurile etc.

“Ne exprimăm convingerea că la nivelul organelor de stat ale Republicii Moldova va fi înţeles adevărul că soluţionarea problemelor în interesul femeilor înseamnă soluţionarea problemelor în interesul societăţii”, se menţionează în declaraţie.

Conferinţa de lansat un Apel către mamele din întreaga republică, ale căror fii şi-au făcut sau îşi fac serviciul în armată, ori vor îndeplini această misiune nobilă pe viitor, să se alăture şi să sprijine campania “Sănătatea ostaşilor — sănătatea copiilor noştri!”, care presupune că fiecare femeie-delegat la Conferinţă va împleti cîte o pereche de ciorapi, care vor fi transmişi ostaşilor din Armata Naţională.

Cu majoritatea absolută de voturi, Conferinţa de constituire a ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDS pe dna Ecaterina Mardarovici, membru al Biroului Executiv al PDS.

Duminică, 19 noiembrie 2006, s-a desfăşurat Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Tineret a Partidului Democraţiei Sociale. La conferinţă au participat 116 delegaţi din toate raioanele republicii, aleşi în cadrul adunărilor raionale de constituire a Organizaţiei de Tineret.

În cadrul luărilor de cuvînt, delegaţii conferinţei au menţionat probleme cu care se confruntă tinerii, cerînd guvernării să pună capăt politicilor antiumane, să stopeze exodul masiv al tinerilor peste hotare, să garanteze drepturile şi libertăţile constituţionale ale tinerilor.

Conferinţa a adoptat hotărîrea de a constitui Organizaţia de Tineret a Partidului Democraţiei Sociale din Moldova, care şi-a trasat ca sarcini stimularea participării tinerilor în viaţa politică; promovarea imaginii PDS în rîndurile tinerilor.

“Noi cerem să fim respectaţi în calitate de cetăţeni — tinerii sînt cetăţeni cu drepturi depline, avînd aceleaşi libertăţi şi obligaţiuni ca şi oricare alt grup din societate! Dorim să fim un partener egal şi dinamic al guvernului şi să participăm activ viaţa politică, economică şi socială a Republicii Moldova. Vrem să trăim şi să muncim la noi în ţară!”, se menţionează în declaraţia adoptată de Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Tineret a PDS.

Organizaţia de Tineret a PDS de lansat un Apel către toţi chişinăuienii să manifeste solidaritate şi compasiune pentru copii nevoiaşi de la sate, să susţină şi să participe activ la campania “SĂ AJUTĂM COPII NEVOIAŞI DE LA SATE!”, campanie care presupune că tinerii din PDS vor colecta de la familiile din mun. Chişinău haine de iarnă şi încălţăminte, pe care nu le mai folosesc copii acestora, pentru a fi donate copiilor nevoiaşi din satele Moldovei.

Iniţiativa porneşte de la realităţile triste cînd mulţi copii cu aptitudini din satele Republicii Moldova nu sunt încadraţi în procesul de educaţie, motivul fiind că nu au ce îmbrăca sau ce încălţa, îndeosebi pe timp de iarnă, pentru a merge la şcoală.

Cu majoritatea de voturi, Conferinţa de constituire a ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret pe dl LISA ION, membru al Consiliului Naţional al PDS.

Conform Statutului Partidului Democraţiei Sociale, Preşedinţii Organizaţiilor de Femei şi de Tineret sunt din oficiu vicepreşedinţi ai Partidului Democraţiei Sociale.

Centrul de presă PDS
Declaraţia Conferinţei de constituire a Organizaţiei de Femei a Partidului Democraţiei Sociale Comunicat de presă al Partidului Democraţiei Sociale din Moldova