Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Comunicat de presă al Partidului Democraţiei Sociale din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDSM / 3 decembrie 2006
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaDuminică, 3 decembrie, de Ziua Internaţionale a Invalizilor, Dumitru Braghiş, Preşedintele Partidului Democraţiei Sociale a participat la o întîlnire cu părinţii şi copiii Centrului pentru copii cu disabilităţi “Voinicel” şi Asociaţiei mamelor şi copiilor cu nevoi speciale “Îngeraşul”.

În cadrul întîlnirii au fost discutate problemele copiilor cu disabilităţi, fiind făcute propuneri pentru îmbunătăţirea situaţiei acestor copii.

“Toţi refuză să discute cu noi” — a spus una din mame. — Birocraţi ne poartă dintr-un cabinet în altul. Pînă obţii o îndemnizaţie pentru copil de 300 lei, îţi trece dorinţa de a mai trăi!

“Statul parcă se teme de noi. Am scris deputaţilor, am scris funcţionarilor de diferite ranguri, dar nu se face nimic concret. Majoritatea din ei nici nu doresc să discute cu noi, nu că să ne ajute cu ceva”.

Dumitru Braghiş a răspuns mai multor întrebări ale participanţilor la întîlnire. În particular, deputatul a promis că va înainta propuneri legislative privind elaborarea unei legi privind copii cu disabilităţi, precum şi pentru lansarea unui Program de stat orientat spre necesităţile copiilor cu disabilităţi, care ar prevedea integrarea copiilor cu disabilităţi în societate.

Liderul PDS a promis că va propune amendamente concrete la Legea Bugetului Asigurărilor Sociale şi la Legea Bugetului Asigurărilor Medicale, privind majorarea indemnizaţiilor pentru invaliditate a copiilor.

Dumitru Braghiş a oferit celor peste 30 de copii din cadrul Centrului “Voinicel” şi Asociaţiei “Îngeraşul” mici cadouri de Crăciun.

“Este un gest simbolic, o mică atenţie din partea noastră, celora care am fost aleşi de voi pentru a vă apăra interesele. Din păcate nu întotdeauna reuşim să o facem aşa cum ne-o dorim. Dar sper că aceşti copii vor fi bucuroşi de aceasta încercare fie şi timidă, de a ne întoarce cu faţa spre ei. Cu faţa spre acei care au nevoie de sprijinul nostru. Şi nu numai odată pe an. Dar în fiecare zi, în fiecare clipă. Poate atunci, vom trăi într-o societate mai bună, mai tolerantă şi mai aproape de oameni” — a spus deputatul Dumitru Braghiş.

Centrul de presă PDS
Comunicat de presă al Partidului Democraţiei Sociale din Moldova Guvernarea comunistă a compromis procesul de integrare europeană a Republicii Moldova