Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Dumitru Braghiş, preşedintele partidului Democraţiei Sociale susţine că guvernarea a dispus organelor de forţă să organizeze “provocări” în adresa liderilor PDS

|versiune pentru tipar||
PDSM / 19 februarie 2007
Partidul Democraţiei Sociale din Moldova“În ultimul timp am primit mai multe avertizări, pe diverse căi, precum că reprezentanţii de vîrf ai puterii ar fi dat indicaţii structurilor de forţă să organizeze provocări la adresa liderilor Partidului Democraţiei Sociale şi a mea personală, pentru a intenta dosare şi chiar a fi arestaţi”, a declarat Dumitru Braghiş, Preşedintele Partidului Democraţiei Sociale în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, 19 februarie 2006.

“Astfel de avertizări au fost şi mai înainte, însă am decis să spunem public despre ele doar după ce, în cadrul unei întîlniri cu alegătorii la Şoldăneşti, am primit o scrisoare, în care se menţiona că doi angajaţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate au primit indicaţii de la primele persoane în stat de a organiza provocări la adresa mea şi a altor lideri ai PDS, inclusvi pentru a se intenta dosare şi chiar a fi arestaţi. Specialiştii în domeniu m-au asigurat că scrisoarea în cauză este scrisă după toate rigorile conspiraţiei, astfel încît autorul să nu poată fi depistat şi să nu poată fi urmărit şi persecutat. Acest fapt mă duce la gîndul că ea ar fi fost scrisă de chiar unii colaboratori ai SIS, care au acces la astfel de informaţii, însă nu doresc să fie părtaşi la schemele murdare puse în aplicaţie de actuala guvernare”, a declarat Braghiş.

Liderul PDS susţine că din conţinutul scrisorii reiese că ţinte ale acţiunilor anticonstituţionale executate la comanda Puterii comuniste ar putea fi liderii PDS, deputaţii în Parlament, dar şi membrii familiilor acestora.

Fiind întrebat despre motivaţia unor eventuale persecuţii sau arestări, Dumitru Braghiş a declarat că “acţiunile politice pe care le organizează Partidul Democraţiei Sociale, activismul partidului în teritoriu şi în lucru cu diverse categorii sociale, în mod cert, supără mult guvernarea”.

“Nu mi se pare ceva ieşit din comun. Chiar presa nu o singură dată s-a întrebat: «Cine va fi următorul?». În condiţiile regimului antidemocratic şi a acţiunilor anticonstituţionale la care se dedă acest regim aflat în agonie, mai mult m-aş mira dacă nu ar exista astfel de indicaţii pentru organele de forţă. Însă sunt sigur că în organele de forţă sunt mulţi oameni oneşti, care, cu riscul de a-şi pierde locul de muncă şi poate sursa de existenţă, nu vor să participe la acţiunile murdare ale guvernării.”

Preşedintele Partidului Democraţiei Sociale a declarat că liderii şi membrii PDS nu se vor lăsa intimidaţi, vor continua lupta politică pentru apărarea drepturile sociale şi politice ale cetăţenilor, vor continua să critice regimul poliţienesc, nedemocratic, corupt şi antipopular, instaurat de partidul comuniştilor de guvernămînt.

Dumitru Braghiş a cerut Preşedintelui Republicii Moldova, liderilor fracţiunilor “coaliţiei roş-oranj”, prim-ministrului să renunţe la acţiunile lor antidemocratice, să înceteze represiunile oponenţilor politici, a mass-media independente, a cetăţenilor ţării!

“În cazul în care demnitarii comunişti nu vor auzi acest apel şi nu vor renunţa la acţiunile sale, PDS va solicita ţărilor UE, SUA şi Federaţiei Ruse să instituie sancţiuni, inclusiv interdicţia de a intra pe teritoriul acestor ţări, în adresa persoanelor implicate ce se fac vinovate de declanşarea acestor acţiuni anticonstituţionale şi nedemocratice”, a declara Dumitru Braghiş, preşedintele Partidului Democraţiei Sociale.

Centrul de presă al PDS
Căuşenenii, participanţi la întîlnirea cu Liderul Partidului Democraţiei Sociale, sunt revoltaţi de atitudinea guvernării faţă de problemele cetăţenilor Declaraţia Partidului Democraţiei Sociale