Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Pentru regimul comunist în agonie nu au mai rămas lucruri sfinte

|versiune pentru tipar||
PDSM / 22 februarie 2007
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaPartidul Democraţiei Sociale îşi exprimă indignarea faţă de atacurile persistente ale ziarului “Moldova Suverană”, portavoce a regimului comunist de guvernămînt, la adresa personalităţilor de cultură din Republica Moldova, precum şi a presei independente.

Sfidînd bunul simţ şi orice norme morale, fiţuica, care se autointitulează “cotidian independent”, dar care în realitatea este o foaie volantă utilizată de partidul comuniştilor în campania de spălare a creierilor, atacă la comanda puterii pe oricine nu este de acord cu minciuna şi procedeele folosite de guvernanţi.

Ţinte ale calomniilor şi ale ponegririlor înşirate în ziarul aşa-zis “deetatizat” sunt nu numai oponenţii politici ai comuniştilor. Ziariştii vînduţi pentru treizeci de arginţi scuipă venin asupra unor personalităţi, care prin operele sale literare au creat patrimoniul cultural al poporului nostru. În unison cu ziarele partenerilor de coaliţie roşie-portocalie, acesta atacă nume notorii, cum sunt scriitorii Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Codru, Nicolae Dabija, Andrei Vartic şi ziariştii Val Butnaru, Nicolae Negru, Aneta Grosu şi alţii.

La comanda puterii sunt denigrate instituţii mass-media care nu s-au lăsat înregimentate în maşinăria propagandistică a regimului comunist — ProTV ?hişinău, Timpul de dimineaţă, Jurnal de Chişinău, Literatura şi Arta, Ziarul de Gardă.

Şi aceste atacuri nu sunt deloc întîmplătoare dacă ţinem cont de campania masivă demarată de comunişti şi acoliţii săi pentru împărţirea, în stil mafiot, a spaţiului mediatic din Republica Moldova. această campanie a atras deja atenţia instituţiilor internaţionale şi ţărilor străine care avertizează asupra respectării principiilor democratice!

Faptul că aceste calomnii sunt comandate de chiar demnitarii de prim rang din ţară, ni-l dovedeşte amplasarea materialelor denigratoare alături de fotografiile Preşedintelui Voronin sau ale comsomoliştilor, purtînd maiouri cu lozincile revoluţionare cubaneze.

Atacurile isterice ale instrumentelor de propagandă bolşevică denotă starea de agonie a regimului dictatorial, instaurat în Republica Moldova de clica comunistă. Aidoma unui animal rănit, la prima comandă a stăpînului, acestea se aruncă asupra jertfei ordinare indicate de patroni, numai pentru a le face distracţie acestora.

Partidul Democraţiei Sociale califică atacurile, comandate de regimul dictatorial-poliţienesc comunist, drept un atentat la valorile culturale ale poporului şi la promotorii acestora. PDS cere guvernării şi instrumentelor acesteia să înceteze campania de denigrare a personalităţilor de cultură şi a mass-media independente, acţiuni care pot doar să aducă destabilizare şi vrajbă în societate.

Centrul de presă al PDS
Declaraţia Partidului Democraţiei Sociale Preşedintele Partidului Democraţiei Sociale a avut o întrevedere cu Serghei Mironov, Preşedintele Consiliului Federaţiei a Rusiei