Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Partidul Democraţiei Sociale va picheta sediile consiliile raionale

|versiune pentru tipar||
PDSM / 2 martie 2007
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaLuni, 5 martie, mai multe organizaţii raionale ale pensionarilor şi veteranilor din cadrul Partidului Democraţiei Sociale vor desfăşura acţiuni de pichetare a sediilor consiliilor raionale, în semn de protest faţă de lipsa de preocupare a guvernării şi a administraţiilor raionale pentru problemele grave, cu care se confruntă persoanele de vîrsta a treia.

Pichetările se vor desfăşura în centrele raionale Basarabeasca, Cantemir, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ialoveni, Ştefan Vodă, Şoldăşenti, Soroca Cahul.

Manifestaţiile de pichetare se vor desfăşura sub genericul “CEREM DREPTUL LA O BĂTRÎNEŢE ASIGURATĂ!”.

Organizatorii manifestaţiilor de protest susţin că în acest fel doresc să atragă atenţia guvernării şi administraţiei publice locale asupra situaţiei deplorabile, în care trăiesc majoritatea oamenilor în vîrstă, care, în condiţiile creşterii preţurilor la produsele alimentare şi nealimentare de strictă necesitate, sunt condamnaţi la sărăcie şi umilinţă!

Organizatorii acţiunilor de pichetare susţin că intenţionează să ceară guvernării să-şi îndeplinească promisiunile din campaniile electorale de majorare a pensiilor şi a compensaţiilor nominale, ţinîndu-se cont de scumpirile din ultimul timp, precum şi garantarea accesului persoanelor în vîrstă la servicii medicale fără plată, la medicamente compensate, la îngrijiri sociale.

De notat că primăriile oraşelor Soroca, Cahul au tărăgănat adoptarea deciziei de autorizare a acţiunii de protest, însă în conformitate cu art. 12 p.5 a Legii cu privire la organizarea şi desfăşurarea întrunirilor, manifestaţiile se vor desfăşura, iar primăriile date au fost acţionate în judecată.

Un răspuns ridicol a fost primit de la autorităţile locale din Şoldăneşti, care susţin că autorităţile locale lucrează foarte bine, pensionarii sunt mulţumiţi de situaţia lor şi, astfel, nu este necesitate de a organiza pichetarea sediului consiliului raional.

Centrul de presă al PDS
Preşedintele Partidului Democraţiei Sociale a avut o întrevedere cu Serghei Mironov, Preşedintele Consiliului Federaţiei a Rusiei Clanul comunist de la guvernare conştient falimentează ramurile strategice ale economiei naţionale