Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Autorităţile sunt dispuse să strivească opoziţia

|versiune pentru tipar||
PDSMU (astăzi PMUEM) / 29 septembrie 2008
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

Acţiunile din ultimul timp ale autorităţilor denotă, că acestea nu sunt în stare să susţină un dialog civilizat cu opoziţia şi unicul lor argument în lupta pentru putere în stat este forţa.

In contextul viitoarelor alegeri parlamentare deschis implică în propriile scopuri electorale resursele administrative, potenţialul şi posibilităţile structurilor de forţă. Ca exemple pot servi diferitele provocări nu numai în adresa liderilor partidelor politice şi a membrilor familiilor lor, ci şi împotriva celora, care numai au declarat despre intenţiile de a se lansa în competiţia electorală.

Este utilizat tot arsenalul mijloacelor de intimidare, inclusiv interceptarea convorbirilor telefonice, filarea, coruperea activiştilor, concedierea din serviciu a membrilor partidelor de opoziţie, compromiterea prin intermediul mijloacelor de informare în masă, inclusiv şi prin Internet.

În societate s-a instaurat o atmosferă de frică, suspiciune şi apatie totală.

Partidul “Moldova Unită”, ca forţă politică de orientare centristă cu mult pînă la alegeri deja simte asupra sa presingul autorităţilor. Sediul partidului este supravegheat de persoane necunoscute, care înregistrează deschis şi chiar impertinent cetăţenii care ne vizitează. Suntem preîntîmpinaţi de către simpatizanţii partidului că telefoanele din oficiu sunt ascultate, că se pun la cale provocări contra activiştilor partidului cu scopul de a-i intimida şi a-i impune să se retragă din viaţa politică, în Internet sunt lansate diverse insinuări la adresa preşedintelui partidului cu scopul compromiterii în faţa opiniei publice. După declaraţiile politice făcute de partidul “Moldova Unită” la sediu au început să vină diverse persoane, care ne avertizează să ne reformulăm mesajul politic, altfel putem suporta urmări grave.

Reprezentanţi ai presei recunosc că sînt interesaţi să oglindească poziţia noastră asupra problemelor politice şi social-economice, existente în ţară, dar, cu părere de rău, sînt interziceri, venite de “sus”.

Prezidiul partidului “Moldova Unită” declară, că orice provocări sau alte acţiuni nelegitime la adresa activiştilor partidului vor fi calificate ca încălcare de către autorităţi a drepturilor şi libertăţilor constituţionale ale cetăţenilor ţării, samovolnicie şi răfuială cu oponenţii politici. Despre orice nelegiuiri din partea autorităţilor va fi informată opinia publică, reprezentanţii organizaţiilor internaţionale şi misiunile diplomatice străine, acreditate în Republica Moldova.

Conducerea partidului îşi rezevă dreptul de a face apel către membrii săi, simpatizanţii şi toţi cetăţenii republicii, de a se manifesta în apărarea valorilor democratice, libertăţilor şi drepturilor constituţionale, în limitele prevăzute de legislaţia în vigoare şi a normelor de drept internaţional.

Preşedintele partidului “Moldova Unită”
Ana TCACI

Declaraţia politică a Partidului “Moldova Unită” privind viitoarele alegeri parlamentare în Republica Moldova Rezoluţia Congresului al III-lea al Partidului “Moldova Unită”, referitor la platforma politică şi social-economică a partidului la alegerile parlamentare din 2009