Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Declaraţia Partidului “Moldova Unită”

|versiune pentru tipar||
PDSMU (astăzi PMUEM) / 7 iulie 2009
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”Consiliul Naţional al partidului Moldova Unită a supus examinării situaţia social-politcă din ţară, care s-a creat după alegerile parlamentare din 5 aprilie. Preşedinţii organizaţiilor noastre teritoriale au expus dovezi şi fapte concrete, care mai demonstrează odată în plus, că rezultatele alegerilor, raportate la partidul nostru, au fost fraudate fără nici o ruşine.

Cu părere de rău, suntem nevoiţi să constatăm, că şi în campania alegerilor din 29 iulie lucrurile nu s-au schimbat. Ca şi în scrutinul trecut, partidele politice nu se află în condiţii egale. Partidele aflate la guvernare folosesc din plin resursele administrative. Recomandările Consiliului Europei referitor la imparţialitatea presei sunt ignorate. Presa guvernamentală continuă să facă jocul guvernării. Ea a declanşat un război informaţional împotriva partidelor de opoziţie. Astfel, societatea a fost divizată şi acest joc continuă, ajungînd la stadiul cel mai periculos: divizarea societăţii după criterii naţionale şi etnice. Se aţîţă ura între naţiunile conlocuitoare în Moldova.

Competiţia electorală s-a transformat, de fapt, într-un război între grupările politice, în care victoria va reveni celor mai bogaţi şi mai agresivi, celor, care folosesc toate mijloacele nelegitime.

Оn urma analizei profunde a situaţiei, partidul Moldova Unită declară că nu va participa la alegerile parlamentare din 29 iulie, în semn de protest.

Noi vom susţine în această campanie electorală partidele politice de orientare democrată care se vor comporta corect şi civilizat, vom vota pentru cei, care pledează pentru interesele poporului, dar nu pentru interesul unui grup sau partid.

Declaraţia Partidului “Moldova Unită” Declaraţia Partidului “Moldova Unită”