Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Comunicat de presă al Partidului “Moldova Unită”

|versiune pentru tipar||
PMUEM / 15 aprilie 2010
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

La 14 aprilie 2010, în cadrul Plenarei extraordinare a Consiliului al Veteranilor din sectorul Rîşcani, a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Consiliului Vitali Climenco, membru al partidului “Moldova Unită”.

Iniţiatorii acestei acţiuni au fost conducătorii Consiliilor Municipal şi Republican — Ala Mironic, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PCRM şi fostul deputat al PCRM Valerii Garev. Ca argument pentru demiterea domnului Vitali Climenco a servit o plîngere neverificată, semnată de mai mulţi membri ai organizaţiei, dintre care majoritatea sunt comunişti.

Numeroasele tentative de a-l demite din funcţie pe domnul Climenco au apărut imediat după aderarea sa la partidul “Moldova Unită”. De mai multe ori reprezentanţii PCRM în persoana Alei Mironik şi Valeriu Garev au insistat asupra unei demisii voluntariste, cu toate acestea, realizînd că eforturile lor sunt zădarnice, au organizat acest “act de justiţie”.

Partidul “Moldova Unită” concepe acest fapt ca o răfuială politică a Partidului Comuniştilor faţă de cei care au părăsit rîndurile acestuia şi nu împărtăşesc actuală politică promovată de PCRM. În plus, este important de remarcat faptul că astfel are loc politizarea şi implicarea deschisă a comuniştilor în activitatea Consiliului Veteranilor — care este o organizaţie nonguvernamentală.

Trebuie de remarcat faptul că demiterea d-nului Climenco a fost provocată în ajunul comemorării a celei de-a 65 aniversări de la Victoria obţinută în cel de-al doilea Război Mondial. Se ştie că Domnul Climenco a programat un set de activităţi cu prilejul sărbătorii date.

Partidul “Moldova Unită” îşi exprimă protestul faţă de faptul că conducerea PCRM a demonstrat încă o dată că poate acţiona numai prin metode autoritare excluzînd metodele democratice bazate pe pluralismul politic.

Serviciului de presă al PMU

Adresarea Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова” către deputaţii şi senatorii români Declaraţia Partidului “Moldova Unită” despre refuzul autorităţilor moldovene de a participa la parada Victoriei