Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Declaraţia Partidului “Moldova Unită” despre refuzul autorităţilor moldovene de a participa la parada Victoriei

|versiune pentru tipar||
PMUEM / 22 aprilie 2010
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

În mass-medie a apărut informaţia conform căreia guvernarea Republicii Moldova refuză să trimită o delegaţie oficială a ţării în vederea participării la parada militară dedicată celebrării a 65 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În acest context, Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” apreciază refuzul autorităţilor Republicii Moldova de a participa la Parada Victoriei drept ofensă faţă de cei peste 300 de mii de locuitori ai Moldovei care au participat la luptele împotriva cotropitorilor fascişti, drept lipsă de respect faţă de memoria celor care au murit în acest război.

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” atenţionează asupra faptului că refuzul de a participa la Parada Victoriei este un gest neprietenos faţă de gazda acestei parade — Federaţia Rusă, precum şi faţă de delegaţiile statelor participante la această manifestaţie.

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” consideră motivele invocate de autorităţile oficiale ale Republicii Moldova de a nu participa la Parada Victoriei drept nefondate şi lipsite de esenţă.

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” din Republica Moldova este gata să acorde sprijin delegaţiei moldoveneşti, veteranilor în vederea participării la Parada Victoriei, inclusiv prin acordarea de sprijin financiar, şi încurajează reprezentanţii clasei politice şi a societăţii civile de a lua o atitudine fermă în această chestiune.

Serviciul de presă al Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова”

Comunicat de presă al Partidului “Moldova Unită” Locuinţa socială este o realitate