Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Rezoluţia şedinţei Consiliului Republican al Partidului “Moldova Unita”

|versiune pentru tipar||
PMUEM / 22 martie 2011
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

Pe data de 19 martie 2011 a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова”, în cadrul căreia s-a discutat situaţia internă a partidului şi perspectivele de participare la alegerile locale.

Membrii Consiliului au condamnat încercările unor membri ai partidului care au ignorat organele de conducere şi au dus negocieri de aderare separate cu reprezentanţii PDM. În rezultatul schimbului de opinii s-a constatat, că nu a avut loc nici o trecere organizată din Partidul “Moldova Unita — Единая Молдова” în Partidul Democrat. Persoanele care au părăsit rîndurile partidului şi au aderat la alte partide sunt de cîteva zeci. Organizaţiile raionale au exclus iniţiatorii negocierilor din rîndurile partidului în legătură cu încălcarea prevederilor statutare ale Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова”, iar Consiliul Republican ia exclus din componenţă.

Cu părere de rău, Consiliul a sesizat, că unii reprezentanţi ai conducerii PDM, fiind dezinformaţi, în detrimentul unui dialog civilizat, au preferat încercarea de a dezmembra Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” prin promisiuni, şantaj şi mită. Considerăm, că asemenea modalităţi nu sunt onorabile unui partid, care promovează principiile şi valorile democratice.

În aceste condiţii, membrii Consiliului Republican au acceptat decizia Executivului Politic de a continua lucrul în vederea găsirii partenerilor politici şi unificării lor într-o forţă politică unică, capabilă de a contribui la stabilizarea situaţiei politice din ţară.

De asemenea, Consiliul Republican a luat decizia de participare a partidului la alegerile locale şi a dat instrucţiunile respective organizaţiilor raionale de partid.

Sursa: www.moldovaunita.md

Vladimir Ţurcan: Cifra de 4500 de membri ai PMU, care sunt gata să plece la PD este exagerată