Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Apelul Partidului Ecologist “Alianţa Verde” cu privire la alegerile în Parlamentul României din 30 noiembrie 2008

|versiune pentru tipar||
PEMAVE (astăzi PVE) / 11 noiembrie 2008
Partidul Verde Ecologist

Partidul Ecologist “Alianţa Verde” este consecvent principiilor sale doctrinare expuse în Carta verzilor europeni şi în programul “Un viitor verde pentru Europa”. La începuturile democratizării societăţii ecologiştii au fost printre primele forţe politice care susţinuţi de scriitori, ziarişti, cineaşti, au promovat colaborarea transfrontalieră cu România şi Ucraina, pornind de la un adevăr axiomatic: natura este unică, iar noxele nu ştiu de frontiere. Colaborarea, în anii ’90, cu ecologii şi ecologiştii din România a pus bazele unei legislaţii de mediu în R.Moldova, corespunzătoare leţislaţiei ecologice din ţările Uniunii Europene.

Pentru prima dată în scrutinul din 30 noiembrie în Parlamentul României vor fi aleşi şi reprezentanţi ai poporului român de peste hotarele ţării. Este o acţiune politică de mare importanţă în spiritul Uniunii Europene de întărire a păcii şi a bunei înţelegeri între statele lumii, în R.Moldova locuiesc câteva sute de mii de cetăţeni români cu drept de vot. Este un număr mare de oameni, care prin activismul lor civil pot contribui la implementarea în viaţa de fiecare zi a politicii UE în regiunea noastră. Considerăm necesar ca aspiraţiile politice de pace, vecinătate, progres social şi făuriri democratice ale României şi Uniunii Europene să fie mediatizate pe larg. Ca partid verde european, suntem pentru respectarea drepturilor omului de a fi informat, de a participa la alegeri şi a fi ales în instituţiile democratice, astfel lansăm un apel către mass-media de a se încadra activ în campania electorală de promovare a candidaţilor din afara frontierelor pentru Parlamentul României.

Totodată ne adresăm membrilor şi simpatizanţilor Partidului Ecoiogist “Alianţa Verde” care deţin cetăţenia română pentru a se prezenta la urnele de vot şi a face o alegere corectă.

Pornind de la faptul că din momentul primelor acţiuni ecologiste de deşteptare democratică, alături de noi se află oamenii de cultură, ştiinţă şi artă, scriitorii, cineaştii. artiştii plastici care militează pentru echilibrul ecologic sub aspect spiritual, cultural, social; pentru respectarea drepturilor omului; pentru corectitudine în relaţiile umane, susţinem candidatura dlui Nicolae Dabija, scriitor, redactor-şef al săptămânalului “Literatura şi arta”, Membru de Onoare al Academiei Române, preşedinte al Forului Democrat al Românilor din Moldova, pentru alegerile în Camera Deputaţilor din Parlamentul României, îndemnăm cetăţenii români din Republica Moldova să-şi dea votul pentru dl Nicolae Dabija. în activitatea sa de om de ştiinţă, de literatură şi cultură Nicolae Dabija se remarcă şi ca ecologist notoriu al ecologiei spirituale, domnia sa este stabilit în spaţiul estic şi are contacte permanente cu cetăţenii români din R.Moldova. Ucraina, Rusia, Belarus. Letonia, Lituania, Estonia, Uzbekistan, Kazahstan, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Nicolae Dabija cunoaşte realitatea politică, economică şi socială din statele respective nu din auzite, ci din cele trăite şi văzute. Ne exprimăm încrederea că alegerea dlui Nicolae Dabija în Parlamentul României din partea românilor din afara frontierelor va contribui în mod elocvent la implementarea principiilor democratice ecologiste: numai cu oamenii, numai prin faptele lor putem păstra mediul natural sănătos şi făuri o economie durabilă într-o societate unită şi prosperă.

Biroul Permanent al Partidului Ecologist “Alianţa Verde”
Declaraţia Partidului Ecologist “Alianţa verde” din Moldova cu privire la Războiul dintre Rusia şi Georgia Declaraţia Partidului Ecologist “Alianţa verde” din Moldova cu privire la structura statală