Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Apel către membrii Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova

|versiune pentru tipar||
PEMAVE (astăzi PVE) / 12 mai 2012
Partidul Verde Ecologist

La trecerea unui an de la alegerile Parlamentare atmosfera social politică rămâne cuprinsă de febra electorală. Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova s-a adresat permanent partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană, de la guvernare, şi Partidului Comuniştilor din Republica Moldova pentru a găsi soluţii să depăşească starea de criză, să evite alegerile anticipate să aducă societatea la o stare de stabilitate.

Am vorbit cu surzii. Evenimentele ne dovedesc că alegerile parlamentare anticipate nu mai pot fi evitate. Societatea moldovenească se află la începutul a trei campanii de alegeri care vor demara consecutiv: referendumul pentru modificarea constituţiei, alegerile parlamentare anticipate şi alegerile generale locale. în aceste circumstanţe Partidul Ecologist Alianţa Verde urmează să manifeste un activism remarcabil nu numai pentru a-şi impune ideile sale doctrinare pe arena politică a republicii, dar şi a dovedi că are personalităţi destoinice să fie alese în organele de conducere locale şi naţionale ale statului.

Alegerile Parlamentare din 2009 ne-au demonstrat că ideile ecologiştilor. ale verzilor au susţinători în toate localităţile noastre. Este necesar să fortificăm rândurile partidului, să organizăm pretutindeni forţele ecologiste verzi, călăuzite de cele mai nobile intenţii de pe eşchierul politic moldovenesc. Cu mijloace mici putem face lucruri mari. Este necesar să reînnoim conducerea partidului la toate nivelele. Pentru aceasta trebuie ca împreună cu ONG-urile de mediu, împreună cu organizaţiile de tineret să promovăm în conducerea partidului tineretul ecologist. Consiliul Naţional care se va întruni la 30 mai 2010 va pune în discuţie un şir de probleme ce ţin de restructurarea capacităţilor organizatorice. Este de datoria fiecărui membru al Consiliului Naţional să vină cu propuneri concrete, să le expună în cadrul discuţiilor. Să demonstrăm cine sunt liderii care pot duce partidul înainte, depăşind starea de moleşeală care în mod periculos ne cuprinde. In Statele Uniunii Europene Verzii sunt o forţă politică. Avem în faţa noastră exemple: Ungaria, Germania, Estonia, Suedia. Avem o experienţă. Să dovedim şi noi că avem voinţă şi capacităţi umane, organizatorice, politice. Să devenim, că putem fi iarăşi cei care au fost şi mai mult decât atât.

Biroul Permanent al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova

Comunicat privind Masa rotundă organizată de Partidul Ecologist "Alianţa Verde" din Moldova în legătură cu 2 decenii de la înregistrarea partidului Apel către locuitorii sectorului Buiucani