Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Comunicat de presă al Partidului Verde Ecologist

|versiune pentru tipar||
PVE / 21 aprilie 2013
Partidul Verde Ecologist

Duminică, 21.04.2013, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Naţional a Partidului Verde Ecologist.

La şedinţă au participat conducerea de partid, preşedinţii organizaţiilor teritoriale şi liderii tinerilor verzi din raioanele Republicii Moldova.

Pe parcursul şedinţei s-a discutat despre mai multe probleme organizatorice şi activităţile organizaţiilor teritoriale, conform ordinei de zi.

S-a aprobat noul model de legitimaţie a membrului de partid. După ce au fost discutate activităţile organizaţiilor teritoriale, membrii Consiliului Naţional au aprobat Declaraţia CN “Cu privire la situaţia politică din Moldova”.

Şedinţa s-a încheiat cu dezbateri, diverse sugestii şi propuneri.

Apelul Partidului Verde Ecolgist cu privire la situaţia politică din Republica Moldova

Procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este frămîntat de discensiunile dintre partidele Alianţei Pentru Integrare Europeană. Interesele de grup s-au dovedit a fi mai puternice decît interesele naţionale. Motiv de declanşare a războilui politic în frăţia de guvernare acum ca şi atunci cînd a început sfîrşitul imperiului sovietic, au servit problemele aparent banale de ecologie. De această dată declanşatoare s-a dovedit a fi încălcarea comportamentului uman într-o rezervaţie naturală — un act de braconaj încheiat cu omor din culpă. Faptul în sine a demonstrat necesitatea, acută de reformare a sistemului de drept în R.Moldova.

Urma ca oamenii politici să reacţioneze promt pentru a face ordine sanitară într-un sistem afectat de corupţie, poluare şi degradare morală. Mersul de mai departe al evenimentelor ne-a dovedit că şi politicienii fac parte din acest sistem, că există grupări mafiotice, ce pun în pericol existenţa statului suveran şi independent Republica Moldova, dorind ca aceasta să devină un cap de pod al lumii interlope la hoatrele Uniunii Euorpene.

Noi, Verzii Eologişti de la început am optat şi optăm pentru curăţenia morală şi ordine în societate, pentru respectarea normelor de drept şi a echilibrului dinamic. Noi condamnăm categoric ieşirile voluntariste, reglările de conturi pe care le-au declanşat public liderii politici ai Alianţei Pentru Integrare Europeană, orbiţi de propriile orgolii şi de incapacitatea de a înţelege ce înseamnă a fi investit de popor cu drepturi politice. O atare stare de lucruri ne conduce spre un eşec colectiv de lungă durată.

Facem apel la liderii partidelor parlamentare, la deputaţii care nu-s străini poporului ce i-a susţinut şi i-a investit cu propriile lui puteri, treziţi-vă, mînia şi orgoliu sunt cele mai mari păcate, lăsaţi-vă de ele. E timpul să adunăm pietrele pentru a zidi ziua de mîine. Alegerea şefului guvernului este un imperativ politic. Nealegerea prim-ministrului nu înseamnă soluţionarea crizei politice ci aprofundarea şi continuarea ei.

Concursul de esee “Un om curat — o guvernare curată!” Liga Tinerilor Verzi din Republica Moldova în Ucraina