Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Flashmob “Salvaţi Roşia Montană”

|versiune pentru tipar||
PVE / 9 august 2013
Partidul Verde Ecologist

În ziua de vineri, 9 august 2013, Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova impreuna cu Centrul Naţional de Mediu şi Liga Tinerilor Verzi, au organizat un flashmob în faţa Ambasadei României din Chişinău. Participanţii la acţiune au solicitat autorităţilor statului român să întreprindă măsuri pentru salvarea localităţii miniere Roşia Montana. Participanţii la flashmob, au adus în faţa ambasadei flori aranjate în ghiveci, dar şi paie, care demonstrează efectul cianurii de sodiu, soluţie folosită pentru solubilizarea aurului de catre compania de minerit canadiană care a cumparat teritoriul în 1997.

Presedintele Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi a remarcat că “Formaţiunea a adresat o scrisoare conducerii României cu solicitarea de a întreprinde măsuri pentru salvarea localităţii miniere şi a nu permite distrugerea acesteia, întrucât, odată cu reluarea acestei activităţi, vor fi distruse majoritatea monumentelor istorice şi de cultură, ceea ce este o crimă inadmisibilă în secolul XXI într-o ţară membră a Uniunii Europene”.

De asemenea, în acelaşi timp o acţiune similară a avut loc şi la Bucureşti, fiind organizată de către activiştii şi simpatizanţii Partidului Verde din România.

Ziua mondială a mediului în scuarul Europei Reuniunea verzilor din Republica Moldova şi Ucraina